Când vine primăvara. Până miercuri vom avea parte de o vreme frumoasă, însă de joi se întoarce frigul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Meteorologii au anunţat când vine primăvara FOTO Shutterstock
Meteorologii au anunţat când vine primăvara FOTO Shutterstock

În perioada următoare vremea va începe să se încălzească şi vom avea parte în unele zone chiar de 14-15 de grade Celsius. Cu toate acestea, Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a anunţat că începând de miercuri noaptea vremea se va răci, iar în Moldova şi la munte pot apărea ninsorile.

Bucureştiul şi judeţele Ilfov, Buzău, Ialomiţa, Teleorman şi Dâmboviţa au fost, sâmbătă, sub Cod galben de vânt. Potrivit ANM, intensificările vântului au depăşit la rafală viteze de 55 de kilometri pe oră.

Totodată, hidrologii au emis o avertizare Cod galben pe râuri din şapte judeţe din sudul ţării, unde începând de sâmbătă şi până duminică după-amiază se pot produce inundaţii locale.

Potrivit avertizării transmise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, pe unele râuri din judeţele Dolj, Mehedinţi, Olt, Teleorman, Argeş, Dâmboviţa şi Giurgiu se pot produce creşteri de debite şi niveluri, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie.

Codul galben de inundaţii a fost instituit, de sâmbătă, ora 12.00, până duminică, la ora 6.00, pe râul Jiu, în sectorul din aval de confluenţă Motru - Podari (judeţul Dolj).

Sub avertizare Cod galben de inundaţii sunt, până duminică, la ora 16.00, şi râurile din bazinele hidrografice Desnăţui (judeţele Mehedinţi şi Dolj), Teslui - afluent al Oltului inferior (judeţele Dolj şi Olt), Călmăţui (judeţele Olt şi Teleorman), Pârâul Câinelui - afluent al râului Vedea (judeţele Argeş şi Teleorman), Neajlov, în sectorul din amonte de Călugăreni (judeţele Argeş, Dâmboviţa şi Giurgiu).

Fenomene hidrologice periculoase se pot produce mai ales pe afluenţi de grad inferior ai râurilor aflate sub avertizare, a precizat INHGA.

Când vine primăvara. Până miercuri vom avea parte de vreme frumoasă

Specialiştii ANM au anunţat că până miercuri vremea va intra într-un proces de încălzire, astfel că temperaturile vor atinge în Maramureş şi Transilvania chiar şi 14 - 15 grade, în timp ce în Bucureşti vor fi 9 - 10 grade. 

„Vom avea parte de soare, iar precipitaţiile vor dispărea aproape ţara. Se va domoli şi vântul, astfel că vom avea parte în unele zone chiar şi de 15 grade Celsius”, a declarat meteorologul de serviciu.

Cu toate acestea, nopţile vor continua să fie reci înregistrându-se în Bucureşti -1...0 grade, iar în depresiuni pot fi chiar şi -10 grade.

Când vine primăvara. Nou val de încălzire din 18 martie

ANM precizează că începând cu noaptea de miercuri vremea va intra într-un nou proces de răcire, iar în Moldova şi în zona de munte ar putea cădea din nou precipitaţii sub formă de ninsoare. Acest proces de răcire se va simţi până al sfârşitul săptămânii viitoare.

Specialiştii au precizat că va începe să se încălzească din nou după 18 - 19 martie.

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

METEO De joi, vremea se răceşte în toată ţara, fiind aşteptate lapoviţe şi ninsori

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, prognoza meteo pentru perioada 2 – 15 martie, potrivit căreia, în prima săptămână vom avea parte de temperaturi mai ridicate decât în mod normal în cea mai mare parte a ţării, însă în acest weekend va fi rece. Începând cu 5 martie vremea se va răci, iar în perioada 5 – 7 martie, dar şi în ziua de 10 martie se vor semnala precipitaţii.

Cum va fi vremea în această primăvară: prognoza meteo pe trei luni

În primăvară vom avea parte de temperaturi apropiate de cele normale pentru această perioadă, însă specialiştii au mai anunţat că, în martie, valorile termice din sud-estul ţării vor fi mai ridicate. Mai mult, de Paşte, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a ţării. În privinţa precipitaţiilor, meteorologii au anunţat că acestea vor fi apropiate de cele normale ale perioadei. 

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite