„Pacienţii care au durere de gât, tuse care nu e intensă, scaune diareice, lipsa gustului, a mirosului, acestea sunt forme uşoare când pacienţii pot rămâne acasă.
Dacă au semne de infecţie de căi respiratorii, lipsă de aer, tuse intensă, febră, acestea recomandă internarea sau prezentarea la evaluare pentru a se lua decizii de internare sau de rămânere la domiciliu, în funcţie şi de locurile în spital", a spus Musta.
Când trebuie să mergem la spital
Medicul a precizat şi după cât timp de simptome uşoare, dar persistente, ar trebui pacienţii să meargă la spital, arată digi24.ro.
"La acest virus, în 5 – 7 zile starea se înrăutăţeşte, simptomele devin mai grave, atunci trebuie să sune la 112 ca să se interneze.
Dacă durează peste o săptămână este bine să se prezinte pentru evaluare pentru a analiza sindromul inflamator sau de coagulare şi să primească recomandări. Evaluarea se face într-o singură zi, când se fac investigaţii biologice conform unui protocol, investigaţii imagistice. Pacientul poate fi trimis acasă sau, dacă se consideră că este cazul, să fie internat într-un spital nivel 1 sau spital suport.
Acum, noi nu avem niciun loc, tot ce se prezintă pentru evaluare direcţionăm spre spitalele suport.", potrivit lui Virgil Musta.
Şi medicul de familie îşi poate da seama dacă pacientul respiră greu sau sacadat, a spus medicul.
Singura posibilitate de a determina cât de gravă este problema respiratorie este determinarea saturaţiei oxigenului. Dacă pacientul are o saturaţie scăzută, trebuie făcute investigaţii biologice, a precizat medicul.
Adauga Comentariu
Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos
Varianta 1
Autentificare cu contul adevarul.ro
Varianta 2
Autentificare cu contul de Facebook
12 Comentarii
Sortare: Cronologic · Dupa popularitate
"vor fi monitorizaţi şi trataţi de medicii de familie" Tratati cu ce?! tot ii dati cu "tratati" asta, cand tot voi spuneti de un an ca nu exista tratament, inca, pentru saracia asta de virus.
se trateaza simptomele. antipiretice pentru febra, antiinflamatorii, vitamine pt a ajuta corpul sa lupte singur si omul sa sufere cat mai putin. Cam asa se trateaza infectiile virale. 99% din oameni nu au probleme mari, organismul se apara dar pt cei 1% al caror organism nu reactioneaza nu avem un tratament al virusului si din pacate desi se incearca orice pt oprirea infectiei deocamdata nu sunt rezultate grozave. Lupta cu virusii e la nivel profilactic - cu vaccinuri sau simptomatic- cu medicamente care ajuta la momentul infectiei... dar in final tot organismul e cel care se trateaza singur.
Paracetamol + Aspirina + multa mancare. Si fara vizite la parinti octagenici, daca ii mai ai.
Cind internai fortat pacientii doar pentru ca erau pozitivi acuma citeva luni, ce spuneai? Nenorocitul dracului! Sper sa crapati toti care ati distrus tara si poporul asta!
Esti chelner?
Vezi toate comentariile (12)