Care este vârsta media a românilor şi judeţele cu cei mai tineri locuitori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

Cel mai tânăr judeţ din România este Iaşi, unde vârsta medie a locuitorilor este de 39 de ani, iar cel mai bătrân este Teleorman, cu o vârstă medie de 47 de ani. Vârsta medie din România este de 42,3 ani, potrivit Institutului Naţional de Statistică (INS).

Doar Situaţia din România se deteriorează dramatic, iar în prezent

În prezent, doar judeţele Iaşi şi Ilfov au o medie de vârstă sub 40 de ani, într-o ţară în care vârsta medie a locuitorilor ajuns la 42,3 ani, scrie Hotnews.

Astfel, vârsta medie din Iaşi, cel mai tânăr judeţ din România, este de 39,1 ani, în timp ce în Ilfov se situează la 39,6 ani. În jur 40 de ani mai sunt doar Suceava (40,1 ani), Bistriţa- Năsăud şi Satu Mare (40,8 ani) şi Sibiu (40,9 ani).

Cel mai bătrân judeţ este Teleorman, cu o vârstă medie a locuitorilor de 46,8 ani, urmat de Vâlcea (46,1 ani), Brăila (45 ani), Olt (44,7 ani), Hunedoara, Mehedinţi şi Buzău (44,5 ani).

Bucureşti se află imediat sub media naţională de vârstă, de 42,3 ani.

România îmbătrâneşte într-un ritm accelerat, iar diferenţele dintre judeţe devin deja uriaşe.

Peste jumătate din judeţe îmbătrânesc cu o viteză mai mare decât media pe ţară, iar centre universitare cum e Clujul suferă de îmbătrânire- vârsta medie urcând de la puţin peste 35 de ani în urmă cu 6 cicluri electorale la aproape 42 de ani.

În 2030, mai mult de un miliard de oameni de pe planetă vor fi în vârstă de peste 65 de ani, conform unui studiu finanţat de National Institutes of Health. Aceasta se va datora creşterii duratei de viaţă şi îmbunătăţirii condiţiilor de trai în toată lumea. Dar îmbătrânirea populaţiei lumii – nu doar în Occident, ci şi în Asia şi America Latină – aduce reale probleme, notează şi Washington Post..

FOTO: Hotnews.ro

image

 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite