Cât ne costă şi unde ne bălăcim vara aceasta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Divertiland este cel mai mare parc acvativ de distracţii din România FOTO Divertiland
Divertiland este cel mai mare parc acvativ de distracţii din România FOTO Divertiland

Ştrandurile, piscinele şi parcurile acvatice şi-au deschis porţile pentru românii dornici să înoate şi să se bronzeze. „Adevărul“ vă propune câteva oferte ale locurilor în care ne putem răcori în zilele toride.

Bucureşti. Sezonul acesta, startul la distracţia acvatică este dat de Divertiland, cel mai mare parc acvatic din ţară, situat la kilometrul 13 pe autostrada Bucureşti - Piteşti. Cei care vor să îşi petreacă o zi aici trebuie să plătească 50 de lei, biletul de intrare în timpul săptămânii, şi 80 de lei, dacă aleg să meargă în weekend. Una dintre atracţiile parcului este piscina cu valuri, iar terasele amenajate lângă tobogane sunt ideale pentru pauza de masă.

În Capitală, oferta de bălăceală este, însă, mai generoasă. Printre cele mai căutate ştranduri se numără Cara, din sectorul 3, unde intrarea costă 10 lei, în timpul săptămânii, şi 15 lei, în weekend. Cei care aleg ştrandul Tineretului au de achitat 20 de lei, de luni până vineri, şi cu zece lei mai mult, la final de săptămână.

Constanţa. Cel mai mare parc acvatic din sud-estul ţării este la Marea Neagră. AquaMagic se află la intrarea în Mamaia şi este plin de vizitatori, deşi plaja este doar la câţiva metri. În iulie şi august, preţul de intrare este 70 de lei pentru adulţi şi 30 lei pentru copii. În preţ sunt incluse şezlong, umbreluţă, măsuţă, acces la echipamentele nautice, vestiare, duşuri, salvamar, cutie de valori, spectacole. Parcuri acvatice există şi la Saturn, în faţa hotelurilor Balada şi Cleopatra.

Bijuteria de la Praid. Cel mai mare ştrand cu apă sărată din România este în localitatea Praid (Harghita). Zona de agrement se întinde pe 5.600 de metri pătraţi şi, printre altele, are două bazine cu apă sărată, un hotel şi zone pentru corturi şi rulote. Biletul de intrare costă 25 de lei pentru adulţi şi 15 lei pentru copii.

Timişoara. Cei care aleg să se distreze în Heaven, ştrandul de lângă Stadionul „Dan Păltinişanu“, au la dispoziţie un bazin mare de înot pentru adulţi, dotat cu bar, şi alte două piscine, dedicate adolescenţilor şi copiilor. Şezlongurile sunt gratuite, iar preţul de intrare variază între 5 şi 10 lei. Un alt ştrand căutat de timişoreni este Sun Beach, aflat în spatele terenurilor de tenis de pe Calea Buziaşului. Baza are două piscine şi un jacuzzi imens în aer liber. Tarifele de intrare sunt în funcţie de loc: paturile costă 29 de lei, iar şezlongurile 24 de lei.

Oradea. Jacuzzi, piscine cu apă termală, gheizere şi multă mişcare. De asta au parte turiştii care aleg să se relaxeze la ştrandul Felix, din staţiunea Băile Felix, aflată la câţiva kilometri de Oradea. Preţul unui bilet este de 25 de lei. Doritorii au la dispoziţie şase bazine, dintre care trei dotate cu jacuzzi, hidromasaj, dar şi un unul care generează valuri. Pentru copii sunt două bazine cu apă recirculabilă, dotate cu jucării.

Braşov. Complexul „Paradisul Acvatic“ este cel mai căutat când vine vorba despre relaxare la piscină, în Braşov. Cei mai mulţi clienţi aleg să vină aici pentru că, pe lângă cele opt bazine pentru înot, se pot bucura de saună sau jacuzzi. O zi întreagă de relaxare costă 25 de lei pentru copii şi 55 de lei pentru adulţi. Complexul dispune şi de un hotel de trei stele.

Iaşi. La ştrandul Cicoarei, costul biletului pentru adulţi este de 10 lei, iar abonamentul lunar, cu 10 intrări, ajunge la 75 lei. Pensionarii şi copiii au reducere - 3 lei la bilet şi 20 de lei la abonament. În cadrul ştrandului pot fi închiriate umbrele şi şezlonguri, tariful fiind de 5 lei/zi. Bazinul central, unul din cele trei, este dotat cu trambuline dispuse pe patru niveluri, cel mai înalt fiind situat la zece metri. Două bazine mai sunt disponibile în Iaşi în cadrul complexului Ciric, inaugurate în vara anului trecut.

Piatra Neamţ. Ştrandul Tineretului, unul dintre cele mai moderne din Moldova,  este are două bazine de înot, 800 de şezlonguri, două terenuri de tenis, două terenuri de minifotbal, două de baschet (toate cu nocturnă), dar şi un parc amenajat pentru role. De asemenea, există şi o zonă de camping cu 50 de căsuţe, preţul de cazare fiind între 50 şi 150 de lei/noapte. Accesul în incinta ştrandului este permis pentru 3 lei (adulţi), respectiv 1 leu (copii).
 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite