Cât de fericit a fost Iisus?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Incredibil sau nu, cercetătorii au efectuat un studiu pentru a afla răspunsul la această întrebare.

Descrierea biblică a lui Iisus este similară peste tot în lume, însă răspunsul la întrebarea „A fost fericit Iisus?" diferă în funcţie de cultura fiecăruia, susţin specialiştii citaţi de „Discovery News".

Mai mult, ei spun că imaginea lui Iisus ar putea fi construită în aşa fel încât să se potrivească unui ideal existenţial sau ar ar putea reprezenta reflecţia propriei persoane a unui individ.

Cercetarea efectuată recent relevă faptul că americanii tind să creadă că Iisus a fost fericit, extrovertit, agreabil, bun şi grijuliu.

Pe de altă parte, coreenii îl asociază pe Mântuitor cu suferinţa, sacrificiul şi mila.

Mai mult, specialiştii spun că răspunsul pentru simpla întrebare referitoare la fericirea lui Iisus, a cărui descriere biblică este aproximativ la fel la nivel global, s-a dovedit a implica factori complecşi, cum ar fi istoria de viaţă comună a mai multor grupuri de oameni, culturi şi, eventual, chiar genetică.

Toate acestea pot afecta modul în care o persoană defineşte personalitatea optimă de sine sau cum ar trebui să fie aceasta.

„Americanii întâlnesc mult mai mulţi străini decât altele popoare şi trebuie să fie mai extrovertiţi decât japonezii, coreenii şi alţii care au tendinţa de a interacţiona cu un număr mic de persoane în mod repetat. De aceea, extrovertirea este o calitate extrem de apreciată în Statele Unite ale Americii", a declarat Shigehiro Oishi, autorul principal al studiul.

El a completat că „fericirea, extrovertirea şi bunătatea sunt calităţi extrem de apreciate în rândul americanilor, iar ei l-ar putea vedea pe Iisus ca având aceste atu-uri, pe care şi le doreşte orice om", explicând astfel răspunsul americanilor la întrebarea „A fost Iisus fericit?".

Citeşte şi VIDEO Maia Morgenstern îşi „donează" bijuteriile din aur. Află aici pentru ce!

sau Cotidianul „The Guardian" povesteşte viaţa familiei poetei Carmen Bugan, terorizată de Ceauşescu

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite