Societate

articolul anterior articolul urmator

Cât de transmisibilă este varianta Delta? Ce virusuri sunt mai contagioase decât tulpina indiană a coronavirusului

6
9 Aug 2021 11:58:10
Autor: Lorena Mihăilă
Foto Arhivă
Foto Arhivă

O persoană infectată cu tulpina indiană Delta a coronavirusului, dominantă în timpul celui de-al patrulea val al pandemiei, poate îmbolnăvi, la rândul său, alte 5 până la 8 persoane. In schimb, o persoană care este infectată cu tulpina britanică Alpha, poate îmbolnăvi 4-5 persoane. Totuşi, cele două tulpini sunt mai puţin contagioase decât alte virusuri, precum rujeola.

Coaliţia România Sănătoasă a realizat o comparaţie între tulpina indiană şi tulpinile mai vechi ale SARS-CoV2, dar şi între tulpina indiană Delta şi alte virusuri, din punctul de vedere al contagiozităţii.

În prezent, tulpina Delta este considerată cea mai contagioasă variantă a virusului care a declanşat pandemia acum un an şi jumătate.

Un om infectat cu varianta originală a virusului SARS-CoV-2, ar putea transmite virusul către alte 2 persoane. În schimb, un om infectat cu tulpina din primul val din Europa ar putea transmite virusul la încă 3 persoane.

Situaţia se agravează în cazul tulpinii Alpha, o persoană infectată putând îmbolnăvi alte 4-5 persoane. În ceea ce priveşte varianta Delta, un om infectat poate transmite virusul la 5-8 persoane.

Comparaţie între tulpina indiană Delta şi alte virusuri

În ciuda contagiozităţii ieşite din comun a tulpinii indiene Delta, există şi virusuri mai transmisibile decât aceasta.

O persoană infectată cu virusul urlian, care provoacă îmbolnăvirea de oreion, poate infecta, la rândul său, alte 12 persoane.

O persoană infectată cu virusul rujeolic, care provoacă îmbolnăvirea de rujeolă, poate infecta alte 18 persoane, scrie Hotnews.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

geek-a-contra
9.08.2021, 12:29:49

ok, si care este mortalitatea pe tipuri de virusuri? covidu', pina acum, prezinta o mortalitate de cca 2.36%. poate ca procentul nu pare a fi mare, dar este vorba si despre durata timpul in care s-au inregistrat mortii (cca 4.3mil in mai putin de 2 ani) si numarul celor ramasi cu sechele si gravitatea sechelelor.

+8 (8 voturi)
Dragan Mircea
9.08.2021, 12:34:12

Cum a aparut asa virus? Stiti? Lasati injectarile experimentale. Hai sa vedem cine si ce stie de asa ceva. Laboratorul din Wuhan construit de francezi producea Sars Cov 19 sa-l adauge in plastic sau cauciuc? Ptr ce le folosea asa ceva? Banii au venit de la Armata americana .Si ei luau cauciucuri indestructibile din China?

-8 (8 voturi)
geek-a-contra
9.08.2021, 12:36:55

p.s. gripa comuna, care are o mortalitate de cca 0.05-0.06%, in general nu lasa urme pe termen lung

+8 (8 voturi)
Vanatorul = PSD
9.08.2021, 12:43:34

Cat de transmisibila este varianta Delta? Înainte de a scrie articolul trebuia să-l întrebați pe David Isa se întoarce către curcubeu sau pe Năzdrăvan Mircea. Altfel acest articol nu are nici o relevanta d.p.d.v. științific.

+7 (7 voturi)
Titus Livius Titus Livius
9.08.2021, 12:43:49

Pai daca in cazul tulpinei originale am fost blocati in case, cei care veneau de afara au fost arestati la propriu timp de 2 saptamani (fara sa conteze daca erau sau nu infectati) iar asimptomaticii erau ridicati cu izoleta internati cu forta in spitale cu masini de politie si tot tacamul ....... va dati seama ce masuri va lua arafat si consilul tehnic avand in vedere cat de transmisibila este noua varianta ?? Va fi apocalipsa pe pamant !!!

-8 (8 voturi)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările