Cât de transmisibilă este varianta Delta? Ce virusuri sunt mai contagioase decât tulpina indiană a coronavirusului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhivă
Foto Arhivă

O persoană infectată cu tulpina indiană Delta a coronavirusului, dominantă în timpul celui de-al patrulea val al pandemiei, poate îmbolnăvi, la rândul său, alte 5 până la 8 persoane. In schimb, o persoană care este infectată cu tulpina britanică Alpha, poate îmbolnăvi 4-5 persoane. Totuşi, cele două tulpini sunt mai puţin contagioase decât alte virusuri, precum rujeola.

Coaliţia România Sănătoasă a realizat o comparaţie între tulpina indiană şi tulpinile mai vechi ale SARS-CoV2, dar şi între tulpina indiană Delta şi alte virusuri, din punctul de vedere al contagiozităţii.

În prezent, tulpina Delta este considerată cea mai contagioasă variantă a virusului care a declanşat pandemia acum un an şi jumătate.

Un om infectat cu varianta originală a virusului SARS-CoV-2, ar putea transmite virusul către alte 2 persoane. În schimb, un om infectat cu tulpina din primul val din Europa ar putea transmite virusul la încă 3 persoane.

Situaţia se agravează în cazul tulpinii Alpha, o persoană infectată putând îmbolnăvi alte 4-5 persoane. În ceea ce priveşte varianta Delta, un om infectat poate transmite virusul la 5-8 persoane.

Comparaţie între tulpina indiană Delta şi alte virusuri

În ciuda contagiozităţii ieşite din comun a tulpinii indiene Delta, există şi virusuri mai transmisibile decât aceasta.

O persoană infectată cu virusul urlian, care provoacă îmbolnăvirea de oreion, poate infecta, la rândul său, alte 12 persoane.

O persoană infectată cu virusul rujeolic, care provoacă îmbolnăvirea de rujeolă, poate infecta alte 18 persoane, scrie Hotnews.

grafic delta si alte virusuri foto facebook
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite