Câtă cantitate de sare are parizerul de pasăre din supermarket

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Câtă cantitate de sare are parizerul de pasăre din supermarket
Câtă cantitate de sare are parizerul de pasăre din supermarket

Asociaţia InfoCons Protecţia Consumatorului a transmis care sunt tipurile de parizer cu cel mai mare, respectiv cel mai mic conţinut de sare din supermarketuri. Asta, în contextul în care Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă un consum mediu de sare de 5g/zi pentru un adult.

Produsele cu cel mai mic conţinut de sare au fost identificate după cum urmează: Auchan Parizer cu carne de pui 500g- 0.99 de grame, însemnând 19.8% din doza de sare zilnică recomandată, Cris-Tim Mini Parizer cu Pui 500g- 1.5 grame de sare (30% din doza zilnică recomandată) şi Cris-Tim Parizer Ţărănesc cu Pui 100g- 1.5 grame sare (30% din doza zilnică recomandată).

La polul opus, produsele cu cel mai mare conţinut de sare sunt: Aro Parizer cu carne de pasăre 500g şi Carrefour Parizer de pasăre 500g cu 2.6 grame de sare (52% din doza zilnică recomandată) şi Baroni Mini Parizer cu pui 500g cu 2.5 grame de sare (50 % din doza zilnică recomandată).

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) recomandă un consum mediu de sare de 5g/zi pentru un adult, 100g din produsul cu cel mai mare conţinut de sare acoperă 52% din cantitatea zilnică recomandată unui adult, iar produsul cu cel mai mic conţinut de sare, 19.8%.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite