Societate

articolul anterior articolul urmator

Câtă mâncare aruncă românii pe an. S-ar hrăni Cluj-Napoca timp de 20 de ani

2
9 Dec 2019 09:36:22
Autor: Calin Mihai
Risipa alimentară trebuie oprită, spun activiştii
Risipa alimentară trebuie oprită, spun activiştii

Românii aruncă în medie  o cantitate de hrană de aproximativ 130 de kilograme. Cu această cantitate s-ar putea hrăni populaţia oraşului Cluj-Napoca timp de 20 de ani.

Activiştii unei asociaţii anti-risipă vin cu sfaturi pentru a se evita aceste lucruri, mai ales când este vorba de evenimente speciale cum sunt Craciunul sau Revelionul. Totuşi, nimeni nu pune l asocoteală că cele mai multe alimente aruncate provin de la marile reţele de hypermarketuri şi de la resturante.   

!Să găteşti mai puţine feluri. Nu e nevoie de şapte feluri pe persoană, cine mănâncă atât până la urmă?”, spune Ioana Miheţ, consultant Food Waste Combat, conform Digi24. 

Activiştii anti-risipă împlinesc doi ani de activitate. Cel mai mare proiect al lor este deschiderea băncii de alimente din Cluj-Napoca, prin care au reuşit să salveze sute de tone mâncare pe care supermarketurile şi restaurantele o aruncau.

 „Tot ce vedeţi aici e rezultatul eforturilor a unei echipe de 23 de oameni care vor şi duce şi mai departe acest proiect pe doi piloni: educaţie pentru combaterea risipei alimentare şi banca de alimente pentru redus efectiv risipa”, a spus Camelia Gui - manager de proiect:

Ghidul anti-risipă alimentară urmează să fie distribuit în ţară începând cu luna februarie.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Adrian Foangǎ
9.12.2019, 10:19:02

Pai bine ca ne-ati spus: de acum, tot ce aruncam inainte, vom trimite la cluj, sa-i hranim pe neputinciosii aia. :)

Banan Crudu
11.12.2019, 19:59:14

Clujul nu are nevoie, produce mai milt decât necesar.. Decât 20 de ani la Cluj, mai bine vreo 60, acolo la Foangă, la famelia lui în șatră, ca să nu mai emigreze prin țară cu fier vechi.