Câte prize profesionale pentru secţiile ATI putem cumpăra de 260 de milioane?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
subventii partide politice

4 decembrie 2020, o priză a luat foc în secţia ATI a Spitalului Medicală III din Târgu-Mureş. 1 octombrie 2021, şapte persoane au decedat într-un incendiu în Secţia ATI de la Spitalul din Constanţa, cauza incendiului, conform primelor informaţii, fiind cel mai probabil o priza defectă.

După tragedia de astăzi, am văzut că mai toţi liderii politici, foştii mei colegi din Parlamentul României, au postat celebrele mesaje de condoleanţe, pe care într-un mod nesimţit, le-am postat şi eu de-a lungul timpului. Nesimţit, pentru că esenţa unui mesaj de condoleanţe, fără urmări practice, este doar populism deşănţat şi demagogie.

Dragi foşti colegi, haideţi să nu ne mai cerem scuze. Suntem toţi penibili, actuali sau foşti politicieni, demnitari. Am eşuat lamentabil.

Conform informaţiilor centralizate în 2020, după incendiul de la Piatra Neamţ, din toată ţara, de la toate Direcţiile de Sănătate Publică, arată următoarea realitate: în 13% din cele 302 secţii ATI nu există două prize rapide pentru oxigen, în 18% din secţiile ATI nu există o priză de aer comprimat medicinal, iar în 39% din secţiile ATI nu au cel puţin două prize de vacuum.

Această problemă se poate rezolva în 24 de ore.

În 2016 am candidat pentru un mandat de consilier local în Cluj-Napoca, apoi pentru un mandat de deputat.

În acel an, toate partidele politice primeau o subvenţie de la stat în valoare de 20 milioane lei. De aceşti bani, s-au organizat impecabil două ture de alegeri. Între timp, suma alocată partidelor politice din bugetul de stat a crescut de 13 ori în cinci ani, de la 20 milioane, la peste 260 milioane lei.

Prin urmare, câte prize profesionale consideraţi că se pot achiziţiona pentru secţiile ATI din ţară de 260 milioane lei, mai exact 52 milioane euro?

Vă spun eu, de 260 milioane lei se pot schimba toate prizele, din toate secţiile ATI din România, plus alte reparaţii suplimentare.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite