Catedrala Neamului se face fără cap, doar cu cruce - Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internă de astăzi scrie despre "mega eşecul" Catedrala Neamului, restaturarea Palatului Ştirbei sau examenele paralele pregătite de universităţi din cauza bacului. Printre alte subiecte, primarul Craiovei ar putea oferi informaţii procurorilor pentru a-şi micşora pedeapsa, iar Iliescu a fost aniversat cu scandal la Ateneu.

Catedrala Neamului se face fără cap, doar cu cruce. Ordinul Arhitecţilor din România acuză un “mega eşec” cultural architectural şi urbanistic deoarece Patriarhia a refuzat să facă un concurs pentru alegerea proiectului viitoarei ctitorii. Arhitecţii spun că modelul impus de Patriahul Daniel e o adunătură de elemente decorative din diverse biserici şi numai crucea din vârf va aminti că aceea e o biserică. Va fi prea mare, amplasată fără logică în spatele Casei Poporului, pe care o va şi depăşi ca înălţime, iar construcţia ei nu ţine cont de o dezvoltare urbanistică integrată a zonei, scrie Evenimentul Zilei.

Palatul Ştirbei, între degradare şi modernizare.
Omul de afaceri Ovidiu Popescu, proprietarul Palatului Ştirbei, doreşte să restaureze integral acest palat şi să-i dea o destinaţie dublă: comercială şi culturală. Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, vrea însă alt proiect şi întârzie avizarea propunerii de modernizare. Între timp, Palatul Ştirbei se degradează şi se devalorizează. Proiectul de modernizare prevede construirea unei clădiri în stilul architectural al radiodifuziunii Române, înaltă de 37,5 metri, în spatele Palatului Ştirbei de pe Calea Victoriei, potrivit Jurnalul Naţional.

Din cauza bacului „slab”, universităţile pregătesc un examen paralel.
Noul tip de bacalaureat pe care îl susţin în acest an elevii ar putea atrage după sine modificarea admiterii la facultate, universităţile fiind în căutare de noi formule pentru a-şi asigura un filtru mai bun la înscriere.
Deşi, în cazul concursului din vară lucrurile nu mai pot fi schimbate, întrucât legea obligă rectoratele să stabilească toate criteriile cu cel puţin şase luni înainte de admitere, universităţile iau deja în calcul introducerea unor examene suplimentare pentru anul 2011, notează Gândul.

Pe cine poate înfunda primarul Craiovei din arest.
Fiind printre cei mai informaţi din Craiova, edilul le-ar putea da fiori multora dacă, în schimbul unei pedepse mai mici, le va oferi procurorilor informaţii preţioase despre afacerile ilegale ale unor interlopi, magistraţi şi politicieni din zonă.
Arestarea lui Antonie Solomon, pentru o mită de 50.000 de euro pe care ar fi primit-o de la omul de afaceri Cornel Penescu pentru autorizaţii legate de înfiinţarea hipermarketului PIC, anunţă România liberă.

Iliescu, aniversat cu scandal la Ateneu. O femeie care voia să meargă la concert la Ateneu, aseară, a fost împiedicată să intre în clădire de forţele de ordine însărcinate să asigure paza fostului preşedinte al României, Ion Iliescu. Deşi avea bilet la concertul Chopin din Sala Mică a Ateneului, Diana Antonescu spune că nu a fost lăsată să intre şi i s-a cerut să prezinte o invitaţie. La concertul de la Sala Mică se intra însă pe bază de bilet, invitaţia fiind necesară pentru concertul de la Sala Mare, eveniment la care a fost prezent şi Ion Iliescu, scrie Evenimentul Zilei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite