VIDEO Câţi bani a investit Primăria Capitalei în proiectele pe sănătate. Ce spitale au fost modernizate cu banii primăriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, anunţă într-un al doilea videoclip, care sunt realizările şi proiectele în desfăşurare în domeniul sănătăţii şi ce investiţii au fost făcute în spitalele aflate în subordinea Primăriei Capitalei în aceşti doi ani de mandat.

Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Capitalei, bugetul alocat în 2018 problemelor de sănătate a fost de 11 milioane de euro, arată documentul, potrivit căruia în ultimii doi s-au băgat bani în implementarea unor proiecte de infrastructură medicală şi a unor programe de sănătate. 

În ceea ce priveşte investiţiile finalizate, între altele, Firea aminteşte investiţiile în Spitalul Clinic de Copii  Victor Gomoiu, respectiv în ambulatoriul integrat al aceluiaşi spital. Totodată, ea trece la realizări investiţiile în aparatura de la Spitalul de Ortopedie Foişor. În plus, se menţionează investiţiile în aparatură la 19 spitale aflate în subordinea Primăriei Capitalei. 

„Un alt domeniu prioritar al actualei administraţii este Sănătatea, pentru care în ultimii doi ani au fost alocate bugete record, comparativ cu ultimii 25 de ani, doar pentru 2018 fiind prevăzute 111 milioane de euro. Am finalizat proiecte vitale în domeniu: spitalul clinic de copii Dr. Gomoiu, construit de la zero, dotat şi utilat la cele mai înalte standarde, Ambulatoriul integrat al spitalului de copii Dr. Gomoiu, realizat cu fonduri europene, şi modernizarea Spitalului clinic de ortopedie Foişor. Alte 5 investiţii în curs de derulare beneficiază de fonduri de 21 de milioaneşi investiţiile continuă, pentru că avem deja în pregătire noi proiecte. Am investit 14,5 milioane de euro în dotări, aparatură şi cabinete stomatologice, iar 10 milioane de euro pentru achiziţia a 106 ambulanţe. La acestea se adaugă programul de locuire pentru personalul medical şi programe de sănătate, unele dintre ele au deja beneficiari în rândul bucureştenilor”, a explicat Firea.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite