Câţi români s-au infectat după vaccinarea împotriva COVID-19 RAPORT

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În intervalul 1 – 31 iulie, 5 persoane care au fost confirmate cu infecţie cu virusul SARS-CoV-2 după administrarea primei doze de vaccin au efectuat şi a doua doză Foto: Arhivă
În intervalul 1 – 31 iulie, 5 persoane care au fost confirmate cu infecţie cu virusul SARS-CoV-2 după administrarea primei doze de vaccin au efectuat şi a doua doză Foto: Arhivă

16.07% din totalul persoanelor testate de la începutul campaniei de vaccinare până pe 31 iulie 2021 au fost persoane vaccinate. Dintre acestea, doar 5.63% au avut un test pozitiv de infecţie cu virusul SARS-CoV-2, a informat, marţi, Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP)

Totodată, potrivit INSP, 23.784 persoane (0.47% din totalul persoanelor vaccinate cu prima doză) au avut un test pozitiv de infecţie cu virusul SARS-CoV-2, după administrarea primei doze de vaccin.

Iar la un număr de 497 persoane (2.09% din totalul persoanelor care au avut un test pozitiv de infecţie cu virusul SARS-CoV-2, după administrarea primei doze de vaccin) a survenit decesul. Potrivit INSP, niciunul din decese nu s-a datorat vaccinării. 

Totodată, în acelaşi interval de timp, 5.354 persoane, reprezentând 0,11% din totalul celor vaccinate cu doza a doua, au avut un test pozitiv de infecţie cu virusul SARS-CoV-2. 

Dintre acestea, în cazul a 113 (2,11% din totalul persoanelor care au avut un test pozitiv de infecţie cu virusul SARS-CoV-2, după administrarea celei de a doua doze de vaccin) a survenit decesul. Conform sursei citate,  niciunul dintre decese nu s-a datorat vaccinării.

„Toate semnalele ştiinţifice arată că varianta Delta este mai uşor de transmis, dar persoanele vaccinate sunt mai protejate. Dacă se îmbolnăvesc, nu fac formă gravă a bolii, dar în acelaşi timp sunt studii care încă nu au concluzii finale, dar spun că este posibil ca severitatea şi ajungerea la spital şi la Terapie Intensivă este mai mare decât ce a fost în variantele anterioare”, subliniază medicul Raed Arafat.

Totodată, conform INSP, în intervalul 1 – 31 iulie 2021, 2021, un număr de 60 persoane au avut un test pozitiv de infecţie cu virusul SARS-CoV-2, după administrarea primei doze de vaccin.

Tot această perioadă, un număr de 5 persoane (8.33%), care au fost confirmate cu infecţie cu virusul SARSCoV-2 după administrarea primei doze de vaccin, au efectuat şi a doua doză, toţi în primele 14 zile după

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite