Societate

articolul anterior articolul urmator

Cazul Mihai Pleşu: trebuie condamnaţi părinţii pentru greşelile copiilor?

53
5 Apr 2019 20:39:30
Cătălin Sturza

Sunt foarte triste ştirile de astăzi despre unul dintre fii lui Andrei Pleşu, arestat pentru trafic de droguri. Dar este la fel de trist că am văzut azi în presă anumiţi critici „de serviciu” aruncând săgeţi după săgeţi după povestea referitoare la băiatul filosofului.

Nu sunt în nici un fel un apărător al dlui Andrei Pleşu – şi cu atât mai puţin nu sunt un apărător al domniei sale după sofismele şi speculaţiile cu totul nefondate vizavi de Referendumul pentru Căsătorie şi de întrebarea de la Referendum. Dar nu pot să nu observ că nici un om cu un minim standard etic (ca să nu zic – de moralitate) nu s-ar lega de tată atunci când fiul este un adult spre 40 de ani. Cu atât mai mult cu cat ispitele lumii de azi sunt absolut teribile... (şi printre ele se numără „teribilismul cronic” şi refuzul maturizării, rămânerea în stadiul de adolescenţă perpetuă). Am văzut aceleaşi reacţii şi când una dintre fiicele regelui Mihai a fost condamnată în Statele Unite – în condiţiile în care acea fiică era, şi ea, trecută bine de 40 de ani. Reacţiile şi dintr-un caz, şi din celălalt mi se par la fel de deplasate.

Ultimul lucru pe care-l merită un părinte este critica corozivă a celor care profită de situaţia fiului sau a fiicei spre a-l împroşca pe tată. NIMENI nu merită aşa ceva... ci doar o profundă şi autentică compasiune însoţită, eventual (dacă suntem creştini şi putem face acest lucru), de rugăciune insistentă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

53 Comentarii

Popa .Basca
5.04.2019, 20:52:18

Nu,in niciun caz...Si nici invers!

+5 (9 voturi)
A(n)
5.04.2019, 21:29:00

Da ! Si si invers !

-8 (10 voturi)
A(n)
5.04.2019, 21:36:33

In general copiii sunt oglinda sufletului parintilor. In general Dumnezeu umbla la inima parintilor prin copii. Boala numita Autism este foarte buna in acest sens. Am vazut ca foarte multi parinti devin credinciosi pentru ca copiii lor au aceasta boala. Noi trebuie sa stim ce ne invata Biblia: Iov care era cel mai bogat om de pe pamant, aducea jertfa lui Dumnezeu zilnic: CA NU CUMVA COPIII LUI SA CADA IN PACAT !!! Cand un copil ajunge pacatos nu e doar el vinovat, CI INSEAMNA CA S-A RUPT O CHESTIE DE FAMILIE MAI GRAVA. Pentru ca credinciosii traiesc prin rugaciunile unora pentru ceilalti si Dumnezeu ocroteste pentru rugaciunile celorlati. Asa de exemplu Moldova e ocrotita de Dumnezeu azi, PENTRU CA STEFAN CEL MARE S-A RUGAT PENTRU EA IN 1450

-10 (14 voturi)
Iulian Arion
5.04.2019, 21:41:49

Domnule Sturza, Ati scris un atac adresat domnului Plesu. Ati folosit apofaza. Este tehnica propagandistilor.

+4 (12 voturi)
Paun Al
5.04.2019, 21:57:59

Cand o persoana obisnuita genereaza o stire prin ce face Presa spune... persoana cutare a facut urmatorul lucru ... Cand fiul unei persoane publice ,cunoscute savarseste o fapta , presa il prezinta ... ca fiul persoanei cunoscute ...a facut ... Pentru ca asa se vinde stirea ... Acum cei carora le este simpatic dl Plesu , cei carora le plac scrierile d-lui Plesu , nu-l vor condamna pe dl Plesu . Ca sa adaptez pilda femeii adultere : Cine si-a crescut si educat copiii perfect ..sa ridice primul piatra . Ceilati il vor condamna . Se pare ca asa functionam . In ce masura parintii sunt responsabili pentru greselile copiilor lor , copii ajunsi maturi si ei ... asta este o intrebare grea . Dumnezeu s-a simtit responsabil pentru greselile fiului Lui ... Adam si fiicei lui Eva ... si a urmasilor lor ? A fost foarte aspru cu ei si cu toti urmasii lor ...Potop , foc pucioasa ...moarte , boli ... Istoria lumii este plina de tragedii , de nenorociri , de moarte , suferinta ... Asta cu "rugaciune insistenta "...mi-a placut ...:))) Adica sa-l faci pe Dumnezeu sa se razgandeasca , sa-si schimbe planul ? Sa zica Dumnezeu ... -Daca tot insisti atat , hai sa-ti indeplinesc dorinta ...?...:)))

+4 (10 voturi)

Vezi toate comentariile (53)

Modifică Setările