Mesajul Carrefour după ce un client a cumpărat cireşe a căror coajă „nu se recomandă pentru consum“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scandalul iscat de tratarea citricelor cu pesticide revine în actualitate. Numai că acum nu este vorba de lămâi sau portocale, ci de cireşe. Concret, Augustin Katea povesteşte pe Facebook că după ce a cumpărat de la Carrefour Mega Mall astfel de fructe a avut surpriza că citească pe etichetă că nu trebuie să mănânce coaja cireşelor, pentru că aceasta conţine pesticide ca Thiabendazol şi Imazilil.

“Ştie cineva dacă există şi cuţit special pentru această operaţiune de îndepărtare a cojilor la cireşe?”, se întreba, mai în glumă, mai în serios, Augustin Katea. 

Lanţul de magazine a răspuns în câteva zile susţinând că s-a sesizat în această problemă şi a retras produsul de pe raft. "Mulţumim că ne-ai alertat cu privire la etichetarea articolului <<cireşe casoleta 500 gr>>. Produsul respectiv a fost retras de la raft.

Ne-am adresat furnizorului pentru informaţii suplimentare care ne-a transmis următoarele: din cauza unei regretabile erori umane, informaţiile de pe etichetele produsului erau greşite, operatorul furnizorului însărcinat cu tiparirea lor folosind un alt şablon de etichete, destinat unui produs de citrice.

Te asigurăm că produsul nu reprezintă niciun pericol pentru consumul uman şi respectă în totalitate standardele de calitate prevăzute de lege, conform declaraţiei de conformitate provenită de la furnizor.

Ne cerem scuze pentru incident şi te asigurăm că acesta este un caz izolat, importanţa pe care o acordăm afişării corecte a etichetelor aplicate pe produse fiind foarte mare.

Te asigurăm că pentru noi siguranţa clienţilor noştri şi respectarea standardelor de calitate pentru produsele comercializate sunt prioritare şi reprezintă preocupările noastre permanente. Mulţumim mult pentru înţelegere!”, mai arată Carrefour în postare.

Comercianţii romani sunt obligaţi de ceva timp să pună un afiş lângă citrice, cu un avertisment extrem de important: “coaja nu este recomandată consumului uman”. Dacă insistăm să facem totuşi asta, trebuie să spălăm foarte bine fructul.

Această decizie vine după ce autorităţile au anunţat că portocalele, mandarinele sau lămâile sunt stropite cu pesticide, care în cantitate mare ne pot pune sănătatea în pericol.

Cu o jumătate de an în urmă, Ministrul Agriculturii a dispus intensificarea controalelor în pieţe, supermarketuri şi la toate punctele de desfacere a citricelor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite