articolul anterior

Ce facem cu memoria Holocaustului?

82
12 Oct 2017 18:36:35
Marius Ghincea
Deportaţii în Transnistria - Holocaustul românesc.
Deportaţii în Transnistria - Holocaustul românesc.

82 Comentarii

cetarnatati
12.10.2017, 19:20:32

" Elie Wiesel, celebrul supravieţuitor al Holocaustului şi laureat al Premiului Nobel pentru Pace, spunea în „Noaptea”, cartea sa despre infernul de la Auschwitz, că „uitarea înseamnă pericol şi insultă”. Toti evreii trebuie obligati sa cinsteasca vesnic Rusia pentru ca i-au eliberat de la Auschwitz. Copii evreilor la gradinita trebuie sa fie obligati sa spuna zulnuc: Multumim Rusia ca ne-ai salvat de la Auschwitz.

-1 (15 voturi)
Iulian Arion
12.10.2017, 19:40:53

Este foarte bine ca elevii invata despre crimele de razboi comise in al doilea razboi mondial. Cred ca razboiul trebuie prezentat ca un proiect stupid alcatuit din multe situatii stupide care transforma oameni cumsecade in criminali. Referitor la deportarea si uciderea evreilor, elevilor trebuie sa li se prezinte faptele si evenimentele in contextul in care s-au petrecut, adica ADEVARUL ISTORIC. ORICE referire la uciderea evreilor din ordinul autoritatilor militare care conduceau Romania atunci, trebuie sa fie insotita de prezentarea celor definiti de statul Israel "drepti intre popoare" romani. Trebuie prezentata si declaratie de multumire a presedintelui statului Israel, Shimon Perez din 2010 de la Bucuresti. Gasiti inregistrarea video in care Presedintele Israelului multumeste Romaniei pentru ca a contribuit la inlesnirea plecarii in Israel a peste 400 000 de evrei. In 1948, cand si-a declarat independenta Statul Israel, avea o populatie de 800 000 de locuitori. Jumatate dintre acestia ajunsesera din Romania, in perioada 1940 - 1944. De asemenea trebuie metionati romanii considerati drepti intre popoare. Printre acestia este printul Konstantin Caragea. Ca atasat al guvernului Romaniei la Berlin a eliberat peste 53 000 (cincizeci si trei de mii) de pasapoarte de cetateni romani evreilor din Franta, Germania, Ungaria (in principal) dar si din alte tari europene ocupate. A facut acest lucru din Berlin - inima imperiului nazist. Comparativ, Schindler a ajutat mai putin de 3000 de evrei. Evreii solicitau pasapoarte romanesti (adica cetatenie romana) pentru ca autoritatile germane nu aveau voie sa retina cetateni romani sub nicio forma! Deci: oride cate ori veti prezenta crimele de razboi comise impotriva razboiului, mentionati: - declaratia presedintelui Israel, -faptele printului Karagea, -dreptii intre popoare din Romania si nu in ultimul rand judecarea si condamnarea criminalilor de razboi. Prezentarea trunchiata a faptelor istorice este foarte periculoasa pentru generatiile care nu au fost martore evenimenteloor respective. Ca istoric aveti o mare responsabilitate in acest sens, al prezentarii faptelor si evenimentelor istorice

+16 (22 voturi)
Iulian Arion
12.10.2017, 19:46:07

"Memoria Holocaustului, lupta împotriva antisemitismului, rasismului şi homofobiei trebuie să ne schimbe nu numai modul în care îi vedem pe cei din societatea noastră, dar şi pe cei străini nouă şi care au nevoie de ajutor." Nu va este permisa asocierea uciderii evreilor cu homofobia. Homofobia este respingerea actului homosexual din instinct de perpetuare a speciei. Omul actioneaza pe baza a patru instincte primare: 1. Instinctul de aparare 2.Instinctul de orientare, 3.Instinctul de supravietuire 4. Instinctul de perpetuare a speciei. Homosexualismul este nenatural. Este respins instinctiv.

+9 (19 voturi)
Mosh Ion Roata
12.10.2017, 20:16:27

Ba da, lor le este permis orice - si asa este foarte bine, ca-si dau arama pe fata!

+11 (15 voturi)
Hawkeye...
12.10.2017, 20:03:28

Stii ceva..? M-am saturat de trogloditii astia profitori..! Pentru victime...? Toata compasiunea..! Asa ceva nu trebuia sa se intample..! Groaznic..! Dar marele vinovat e Germania.,. Pentru urmasii victimelor..sau a astora care incearca sa aiba tot felul de avantaje de pe urma faptului ca rudele..ori conationalii lor au fost supusi unor astfel de chinuri...toata repulsia...! Nu..nu poti scoate foloase din tragedia altora..nici macar a alor tai..! Asa ca de memoria Holocaistuli..sa se aleaga praful...din punctul asta de vedere.. Dar sa nu mai permitem sa se intample asa ceva..NIMANUI..NICIODATA ! Cam asta-i..! NIMIC ALTCEVA ! PS: Dar omenirea nu a invatat nimic..! De la Holocaust s-au mai intamplat cel putin trei..holocausturi..Despre care nu vorbeste nimeni..! Doar Holocaustul..este obligatoriu de comemorat..? Si mai ales de "platit"..! In Romania nu a fost Holocaust..! Deportarile is altceva..Pana si pogromul e altceva..! Dar aici nu a fost Holocaust..! Ah...da..a fost in Transilvania..! Multi evrei de acolo au sfarsit la Auschwitz..Dar trimisi de Horty..nu de Antonescu...!

+19 (25 voturi)