Societate

articolul anterior articolul urmator

Ce se va întâmpla cu România în următorii 10 ani

16
12 Jul 2018 13:20:48
Paul Stan

România este o ţară tot mai surprinzătoare. În sens negativ. Autodistrugătoare prin grija politicienilor care s-au perindat la putere, indiferent de culoarea lor politică. Cu ajutorul infractorilor din vârful puterii, care legiferează fărădelegea în numele unei democraţii şchioape. Tot mai mulţi români se întreabă pe bună dreptate - În ce ţară trăim? - cu toate că noi ar trebui să ştim cel mai bine.

Am văzut sate şi oraşe acoperite de ape. Am văzut case înghiţite de ape. Am văzut linii de cale ferată, poduri, drumuri luate de ape cu tot cu oameni, cu animale, cu maşini. Am văzut puhoaie de apă, aluviuni şi pietre năvălind năprasnic peste tot ce au dat în cale. Am văzut oameni disperaţi, cu casele şi avutul pierdute, încercând să-şi salveze măcar vieţile distruse. Am văzut pompieri, angajaţi la ISU, angajaţi la MAI sărind în ape în ajutorul oamenilor năpăstuiţi.

Am văzut-o şi pe premiera Viorica Vasilica Dăncilă, făcând paradă cu elicopterul în anumite zone calamitate. I-am văzut incompetenţa vizibilă şi de pe Marte. A încurcat până şi localităţile. Am văzut că nu a făcut nimic concret pentru sinistraţii afectaţi de inundaţii. Doar promisiuni neonorate. Am văzut cum a fost luată la întrebări de cetăţeni şi a fost huiduită.

Am văzut potopul abătut asupra unei părţi însemnate de ţară. L-am văzut cu toţii şi cei din zonele neafectate de inundaţii. La televizor.

În tot acest timp, mai bine de trei săptămâni de când au dat ploile diluviene, i-am văzut pe mai marii ţării, aleşii, făcând legi strâmbe în Parlament, doar să-i scape pe hoţi din puşcărie şi de la a nu intra după gratii. I-am văzut pe parlamentari făcând legile fărădelegii, favorizatoare şi protectoare faţă de  alţi potenţiali hoţi. Am văzut cum se luptă majoritatea să legifereze hoţia.

Am văzut infractorii eliberaţi din puşcării. Am văzut oamenii ai legii transformaţi în hoţi, infractori, agresori sexuali. Am văzut foşti înalţi demnitari acuzaţi de fapte grave, omor din culpă, anunţându-şi cu mândrie revenirea în politică.

 Am văzut cum este demisă cu semnătura „notarului„ de la Cotroceni şefa DNA. Am văzut cum este atacată permanent lupta anticorupţie, justiţia, statul de drept. Am văzut cum democraţia originală românească se clatină.

Am văzut protestele oamenilor care vor să trăiască într-o ţară normală, fără hoţi. Am văzut dezamăgirea cruntă a oamenilor faţă de situaţia tot mai ”albastră” din România. Am auzit tot mai mulţi cetăţeni care vor să emigreze.

L-am văzut pe al treilea om în stat, condamnat definitiv, ameninţând. L-am văzut pe deputatul „Mitralieră“ ameninţându-i public pe magistraţi. Am simţit laşitatea şi frica primului ales al ţării.

Nimeni nu ştie ce se va întâmpla, în următorii 10 ani, cu România. Va mai exista ţara, dar românii vor mai vieţui în spaţiul dintre Dunăre, Carpaţi şi Marea Neagră? În unele ţări din vecinătatea noastră deja s-a schimbat semnificativ procentul etniilor majoritare.

Am văzut transformarea Bucureştiului, capitală europeană, într-o „Veneţie“ mizerabilă. Am văzut-o pe primăriţa Gabriela Firea mândrindu-se cu ”marile realizări” din primii doi ani de mandat la Capitală. Am văzut şi vedem Bucureştiul zi de zi, tot mai mizerabil, tot mai plin de gropi şi ruine, tot mai aglomerat şi blocat, tot mai insuportabil de trăit în el.

Am văzut şi anul acesta, după încheierea anului şcolar, că nivelul învăţământului românesc scade drastic, iar analfabetismul creşte alarmant. Am văzut cum în spitale intră oameni bolnavi cu speranţă de viaţă şi sunt scoşi tot mai mulţi morţi.

Am văzut şi cetăţeni oneşti, responsabili, educaţi care vor să trăiască normal şi să facă ceva pentru această ţară. Am văzut că mulţi dintre ei sunt tot mai dezamăgiţi, disperaţi şi vor să-şi părăsească patria. Unii, definitiv.

România este o ţară tot mai surprinzătoare. În sens negativ. Autodistrugătoare prin grija politicienilor care s-au perindat la putere, indiferent de culoarea lor politică. Cu ajutorul infractorilor din vârful puterii, care legiferează fărădelegea în numele unei democraţii şchioape.Tot mai mulţi români se întreabă pe bună dreptate - În ce ţară trăim? - cu toate că noi ar trebui să ştim cel mai bine. Tot mai mulţi români cred că nu se mai poate trăi normal, decent, demn, cinstit într-o astfel de ţară.

Nimeni nu ştie ce se va întâmpla, în următorii 10 ani, cu România. Va mai exista ţara, dar românii vor mai vieţuii în spaţiul dintre Dunăre, Carpaţi şi Marea Neagră? În unele ţări din vecinătatea noastră deja s-a schimbat semnificativ procentul etniilor majoritare.

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

16 Comentarii

Iulius.
12.07.2018, 13:47:30

Paul Stan , Stimate domn, felicitări pentru articol. Bine punctat, concis, la obiect, fără înflorituri și titlu bombastic. Felicitări încă o dată. Să aveți o zi faină.

+5 (7 voturi)
Stefan din Nord
12.07.2018, 14:35:00

Noi astia mai spre apusul vietii poate ca o sa mai avem sansa de a trai intr-o Romanie inca unita Nu-i vad insa bine pe cei tineri care pasesc acum in viata Daca nu au inspiratia de a se muta definitiv in vest vor trai intr-o tara intrata in colaps si in cel mai bun caz federalizata Ardelenii nu vor mai tolera sa-i tina in spate pe lenesii din regiunile defavorizate ale tarii .

+2 (6 voturi)
Stancu Dan
12.07.2018, 15:34:01

Si de ce vi se pare ca un stat federal ar fi, prin definitie, "ceva rau" ? In alta ordine de idei, chiar daca unii se vor "muta definitiv in vest" teritoriu' asta nu va disparea. Si din pacate nu se afla-n buricu' Africii ci intr-un loc in care poate genera probleme pentru toata lumea. Adicatelea cineva tot va trebui sa rezolve problemele pe-aici. Faptu' ca unii se cred destepti daca fug precum potarnichile are ca efect obligarea altora sa rezolve problemele de care fug "desteptii".

+4 (6 voturi)
Radu Gheorghe
12.07.2018, 17:47:47

pe langa tot ce ati enumerat dumneavoastra, recent, am vazut un tanar tata mort in asteptarea unui transplant de plaman, am vazut un bebelus de 12 luni mort de rahitism intr-o familie nevoiasa cu opt alti copii, si cate si mai cate... Intrebarea ar fi: cat mai dorim sa vedem grozaviile astea? la asta vreau eu un raspuns? ca peste zece ani, n-o sa mai stie aproape nimani sa scrie si sa citeasca in tara asta, ramaneti cu analfabetii!

+4 (4 voturi)
Radu Gheorghe
13.07.2018, 12:38:02

Haideti sa continuam, a doua zi din cei 100 de ani, in ziarul Adevarul: "Un bărbat de 55 de ani a murit joi, 13 iulie, la câţiva paşi de Spitalul Orăşenesc din Rovinari, judeţul Gorj, după ce ar fi fost trimis acasă, spun martorii, pentru că nu erau locuri la spital. Mai mult, medicii au refuzat să intervină ca să-i acorde primul ajutor." Numaram in continuare.

+2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (16)

Modifică Setările