Societate

articolul anterior articolul urmator

Ce înţeleg preoţii din jobul lor

30
5 Oct 2015 10:50:09
George Butunoiu
Bătrânul a fost surprins de camerele de filmat amplasate în mănăstire
Bătrânul a fost surprins de camerele de filmat amplasate în mănăstire

Un bătran de 73 de ani a furat banii din cutia milei. Biserica avea camere video şi l-au dat pe toate posturile, că să se înţeleagă bine raportul de forţe. Reporteriţa face ce ştiu reporteritele să facă, se duce la preot şi-l întreabă ce părere are. Preotul opinează că dacă ar fi după el, nu l-ar băga la zdup, însă că ar trebui să i se tăie degetele.

Despre degetele bătrânului vorbea, nu despre ale reporteriţei sau ale altcuiva. Probabil se referea doar la degetele de la mâini, nu şi la cele de la picioare, cu toate că şi acestea din urmă au avut un rol determinant în act, după cum reieşea din imagini. Reporteriţa a dat din cap de sus în jos, după care a plecat repede spre alt caz, probabil unii care şi-au rupt singuri mâinile, că să-i întrebe şi pe ei ce părere au. 
  
Păcat că se grăbea reporteriţa, altfel i-ar mai fi pus câteva întrebări preotului. Şi cum ai face, părinte, cu anestezie sau fără? L-ai trimite la un spital, să se ocupe doctorii, sau ai prefera să o faci singur, chiar cu mâna sfinţiei voastre? Şi ce ai folosi, un cuţit de bucătărie sau o bardă? Le-ai dezinfecta înainte? Şi cum ai face, i-ai tăia toate degetele deodată, dintr-o mişcare, sau aşa, unul câte unul? Şi ai tăia doar buricele, de la jumătate sau de la rădăcină? Şi ar avea vreo importanţă sau o semnificaţie ordinea în care ai face-o? Întâi dreapta şi apoi stânga, ori invers, sau un deget de la dreapta, apoi unul de la stânga, şi tot aşa? Şi ce ai face cu degetele, sfinţia ta? Le-ai păstra într-o cutie, la colecţie? Le-ai pune sub pernă? Sau le-ai pune pe uşa bisericii, că să fie clar? Şi după ce ai termina cu tăiatul ce ai face? Ai pune nişte spirt? Sau poate nişte sare? Sau le-ai pune deasupra unei lumânări, că să se cicatrizeze mai repede? Şi apoi? Ce ai consemna în raportul de activitate? Şi ţi-a trecut prin minte, părinte, măcar aşa, o clipită, ca o străfulgerare, să-i spui „ia-i omule şi du-te cu Domnul, şi gândeşte-te la păcatele tale“
  
Poate-şi face timp reporteriţa într-o zi şi se întoarce să-i pună intreparile acestea preotului. Sau poate că va citi chiar sfinţia să şi ne va răspunde cu mintea, cu inima şi cu mâna lui... 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

30 Comentarii

mihai radu
5.10.2015, 13:34:31

In Arabia Saudita toate trebusoarele astea le face medicul chirurg conform protocoalelor!!!

-8 (18 voturi)
x cogito ergo sum
5.10.2015, 14:21:16

Macar popa asta e sincer . Ce-i in gusa si-n capusa . Dragoste ,iertare si alte chestii astea tin de teorie si de slujba de duminica .In realitate slujitorul Domnului ar institui legea sharia pe aceste meleaguri ortodoxe .

+11 (19 voturi)
alexandru biris
5.10.2015, 14:36:00

Eu mai propun ceva. Sfintitul parinte, care adevar graita dupa preceptele milei fata de aproapele si chiar fata de vrajmasul tau, sa fie uns un fel de ,,dulau sef,, al cutiilor milei (ca sa nu zic milelor) din Gradina Maicii Domnului, numita si Romania. Pai daca am avut un ,,dulau,, politist de ce sa nu fie si un ,,dulau,, preasfintit cand noi stim ca intre ei sunt foarte multi baieti cu ochi albastrii. E pacat sa se irosesca o asa valoare... de om. Sunt convins ca parintele va deveni repede spaima babutelor si a mosilor pusi pe fapte rele si repede inghesuitori la moaste. Doamne ajuta.

+5 (15 voturi)
Grigore
5.10.2015, 14:56:07

Oare preotul ala nu si-a pus intrebarea "ce ar fi facut/spus Isus Hristos?" Pe de o parte, unii preoti spun "sa intorci si obrazul celalalt", iar pe de alta parte, aceeasi preoti devin scenaristi de filme gen Saw. Ce iti e si cu ipocrizia asta dom'le!

+6 (14 voturi)
vasile hanciu
5.10.2015, 15:16:11

voi trebuia sa intrebati la mai marii,fericitii BOR sa vedem ce parere au. Poate ca ei au alte idei si mai nastrusnice. Intortochiate sunt caile Domnului.

+2 (12 voturi)

Vezi toate comentariile (30)