articolul anterior articolul urmator

Ce să înţelegi dintr-un anunţ de recrutare?

9
7 Aug 2018 11:36:23
George Butunoiu

9 Comentarii

I.C.
7.08.2018, 12:24:38

Domnule Butunoiu, păi mie îmi place ce și cum scrieți! Ar fi mai folositor ca lumea să mai lase știrile cu ce vrăji a mai făcut Dragnea sau cum s-a mai bîlbîit Dăncila și să mai citească și asemenea „materiale”. Deși s-ar spune că n-am de ce, fiind happily retired, găsesc satisfăcător să citesc ceva instructiv despre recrutări (o fi un mijloc de a mă menține mental în formă), iar tinerii ar face bine să profite de o asemenea pregătire/consiliere neplătită.

+3 (3 voturi)
Anick
7.08.2018, 13:36:45

Domnule Butunoiu, inainte de a va intreba daca este moral ar trebui sa verificati daca este legal. In activitatea dvs, atunci cand prelucrati un CV, prelucrati date personale. GDPR introduce, fara exceptii, obligativitatea / dreptul de informare. In cazul dvs asta inseamna ca sunteti obligati sa informati inainte de a solicita datele personale (in textul anuntului) cu privire la modul in care vor fi prelucrate acestea. Verificarea indeplinirii unor conditii pre-existente face parte din prelucrare si prin urmare trebuie ca natura acesteia sa se regaseaca in informare / anunt. ANSPDCP si comunitatea DPO nu au inca opinii conturate / ghiduri, exista riscul pentru dvs ca un "prieten" sa va chinuie intens sau chiar sa castige o astfel de speta.

+4 (4 voturi)
pathfinder
7.08.2018, 14:04:16

Foarte bune observatiile! Tocmai v-ati ales cu primul fan.

+2 (2 voturi)
A.G.
7.08.2018, 15:11:50

Vai de mine ce intrebare, "dacă este moral sau imoral să nu pui condiţiile obligatorii de eligibilitate într-un anunţ." Pai din toate articolele scrise de dvs. pana acum reiesea ca "bizsnisul" si morala sunt paralele. Acum puneti aceasta intrebare? Cum asa? Ceva mustrari de constiinta? Ceva destine frante ale angajatilor pe "plantatiile de banane"? NORMAL CA ESTE MORAL CA SUNTEM OAMENI NU "ANIMALE DE ABATOR".

0 (2 voturi)
Sorin Ionascu
7.08.2018, 20:25:37

Doua comentarii. 1. Stiu ca dl. Butunoiu e destul de obsedat de folosirea corecta a limbii romane, ceea ce nu e un lucru rau. Dar o da de gard cu folosirea necorespunzatoare a termenului "a aplica". Desi a intrat cumva colocvial in limba romana, nu sunt deloc convins ca a fost acceptat sensul din limba engleza pentru care e utilizat in text. In limba romana, "a aplica" are alta semantica, iar pentru termenul din limba engleza exista traducere. Asta apropos de forme. 2. Una din cerintele posturilor, mai ales la nivel inalt, este calitatea "referintelor". Asa ceva nu se pune niciodata intr-un anunt, desi lucrurlie sunt destul de bine stiute. De regula, mai ales in Romania, dar nu numai, este angajat cel cu cele mai puternice "referinte", nu conteaza ce stie si ce poate efectiv sa faca. Lucrul acesta e perfect valabil si in privat, inclusiv la marile companii, nu doar la bugetari. Ba chiar la bugetari ai sa vezi mai des lista de cerinte si un examen cat de cat cinstit si corect, ca e obligatoriu prin lege, chit ca tot "cine trebuie" va lua postul.

+2 (2 voturi)