Societate

articolul anterior articolul urmator

Ce spun medicii despre atestatul obţinut de parcagiul italian de la Ministerul Educaţiei: „Ca să te numeşti medic, trebuie să ai drept de liberă practică”

4
7 Feb 2019 17:55:56
Autor: Claudia Spridon
FOTO Adevarul
FOTO Adevarul

Preşedintele Colegiului Medicilor din România, doctorul Gheorghe Borcean, a declarat pentru „Adevărul” că atestatul obţinut de Matteo Politi de la Ministerul Educaţiei este „ambiguu”.

„Vorbeşte despre studiile lui universitare dar nu şi despre calitatea lui de chirurg, care trebuia şi ea confirmată pe diplomă şi care să ateste că a făcut rezidenţiat. Certificatul de medic chirurg trebuie să cuprindă curricula pe care ai îndeplinit-o în ţara de origine. E o discuţie lungă în legătură cu provenienţa diplomei sale”, a declarat şeful medicilor. 
 
La rândul său, medicul Sorin Paveliu, expertul în politici de sănătate al Societăţii Academice Române, spune că în România, cine doreşte să găsească o portiţă, reuşeşte. 
 
„E clar că şi Ministerul Educaţiei are o problemă, şi că şi Ministerul Sănătăţii are o problemă. Tocmai autorităţile care ar trebui să ne protejeze sunt corupte. În loc să taie în carne vie din prima clipă, sunt apăraţi nişte funcţionari corupţi”, spune doctorul Paveliu. 
 
Potrivit acestuia, Politi este cel mult un absolvent de studii medicale, deşi, în condiţiile în care nu ar deţine diplomă de Bacalaureat, înrolarea la universitate ar fi dificilă. 
 
„Ca să te numeşti medic, trebuie să ai drept de liberă practică, or el nu are dreptul acesta. Dar să te mai şi pretinzi chirurg, deja a întrecut limita, pentru că trebuia să facă cinci ani de specialitate. Nu avea timpul fizic să facă aşa ceva, având în vedere că diploma este din 2013”, a punctat specialistul.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Sorin Constantin
7.02.2019, 18:34:41

Birocrația din România, confirmă că habar nu are ce trebuie să facă, și primesc salarii...Dar angajatorii acesti pseudo doctor nu au cerut referințe, pe unde a mai prestat, nu au verificat dacă referințele sunt autentice și reale? Mai ales Spitalul Monza, care nu este în domeniu de ieri,alaltăieri...

+2 (2 voturi)
Banan Crudu
7.02.2019, 19:22:04

Un italian escroc, "autentificat" de niște funcționari incompetenți și corupți,dintr-un minister condus de un agramat,pretins prof universitar .Aceasta este realitatea anului 2018,anul în care șarlatanul ăsta a ajuns "medic", sub înțeleapta stăpânire pesedisto-dragneză. Dacă tot felul de pupile și crwe siliconate ajung angajate pe funcții bine remunerate prin instituțiile statului, dacă o mahalagioaică trebuie musai să fie unsă ministru,nu contează unde, dacă un ministru al justiției este cel mai îndărjit apărător al hoților,până într-acolo încât chiar și Curtea Constituțională îi cenzurează nesimțirea, dacă un corupt dovedit ajunge eminența cenușie sfătuitorul economic al premierului, ea însăși un monument de inepție,ce să ne mai mire că mascalzone ăsta a ajuns în sala de operații cu bisturiul în mână?!

+2 (2 voturi)
Cel Mare Scarambeu
7.02.2019, 20:18:56

Si daca Tudorel Bubosu are diploma si numeroase titluri ce folos,nu tot un prostovan este?

kitty kat
7.02.2019, 20:20:47

Totul se cumpårå in RO! Incompetentii pusi in posturi cheie taie si spanzurå. E dezastru economic, politic, administrativ etc...

+1 (1 vot)