Ce spun medicii despre atestatul obţinut de parcagiul italian de la Ministerul Educaţiei: „Ca să te numeşti medic, trebuie să ai drept de liberă practică”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevarul
FOTO Adevarul

Preşedintele Colegiului Medicilor din România, doctorul Gheorghe Borcean, a declarat pentru „Adevărul” că atestatul obţinut de Matteo Politi de la Ministerul Educaţiei este „ambiguu”.

„Vorbeşte despre studiile lui universitare dar nu şi despre calitatea lui de chirurg, care trebuia şi ea confirmată pe diplomă şi care să ateste că a făcut rezidenţiat. Certificatul de medic chirurg trebuie să cuprindă curricula pe care ai îndeplinit-o în ţara de origine. E o discuţie lungă în legătură cu provenienţa diplomei sale”, a declarat şeful medicilor. 

La rândul său, medicul Sorin Paveliu, expertul în politici de sănătate al Societăţii Academice Române, spune că în România, cine doreşte să găsească o portiţă, reuşeşte. 

„E clar că şi Ministerul Educaţiei are o problemă, şi că şi Ministerul Sănătăţii are o problemă. Tocmai autorităţile care ar trebui să ne protejeze sunt corupte. În loc să taie în carne vie din prima clipă, sunt apăraţi nişte funcţionari corupţi”, spune doctorul Paveliu. 

Potrivit acestuia, Politi este cel mult un absolvent de studii medicale, deşi, în condiţiile în care nu ar deţine diplomă de Bacalaureat, înrolarea la universitate ar fi dificilă. 

„Ca să te numeşti medic, trebuie să ai drept de liberă practică, or el nu are dreptul acesta. Dar să te mai şi pretinzi chirurg, deja a întrecut limita, pentru că trebuia să facă cinci ani de specialitate. Nu avea timpul fizic să facă aşa ceva, având în vedere că diploma este din 2013”, a punctat specialistul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite