Societate

articolul anterior articolul urmator

CTP, despre medicul Flavia Groşan şi cei care o laudă: „Ce avem aici e un Maglavit perfect! Eu am compasiune mare pentru oamenii cu afecţiuni psihice”

55
19 Mar 2021 22:34:25
Autor: George-Andrei Cristescu
Cristian Tudor Popescu / FOTO captură Digi24
Cristian Tudor Popescu / FOTO captură Digi24

Cristian Tudor Popescu a comentat declaraţiile controversate ale medicului Flavia Groşan, care susţine că ar fi vindecat de COVID 1.000 de pacienţi cu o reţetă pe care o ţine secretă şi i-a acuzat pe medicii din spitale că ar fi ucis pacienţi punându-i pe oxigen.

Cristian Tudor Popescu a început discuţia, în platoul Digi24, citind câteva comentarii postate de utilizatori ai reţelelor sociale care o laudă pe Flavia Groşan.
 
Printre acestea, se numără comentarii precum: „Doamna doctor este un erou, nu cei în combinezon care luau oameni cu izoleta. Dintotdeauna eroii au luptat pentru libertate. De ce nu sunt lăsaţi doctorii să pună diagnosticul de COVID? Dacă pentru diagnosticarea COVID este folosit testul mincinos PCR şi tratamentul e deja impus, şeful OMS nu e doctor, înseamnă că nu mai e necesară facultatea de medicină. Arafat e mai mult la TV, terorizează oamenii, sperie, ameninţă. El nu a salvat niciodată pe nimeni. Un COVID mişto, spune liniştitorul doctor cu inimă şi rezolvă pandemia”;
 
„Iată un medic adevărat, Dumnezeu să-i ajute în consacrarea aceasta”;
 
„O zeiţă curată. Doamnă doctor, vă iubim”;
 
„Felicitări, doamnă doctor! Poporul vă adoră, vă iubeşte. Dorim să fiţi dvs ministrul Sănătăţii”.
 
„Dumnezeu să ocrotească această zeiţă! Oamenii au găsit o cale, o speranţă în dvs. Sunteţi un erou naţional”.
 
„Le-am citit pe toate. Există o singură postare care spune: „eu nu prea înţeleg ce zice această doamnă. Văd că ăia care comentează înainte îi dau cu binecuvântările, atât”. Restul sunt ce am citit aici: „erou naţional”, „zeiţă”, „ministrul Sănătăţi (sic!)”. Cum aş putea eu să numesc aceste persoane? Le-aş numi „maglavite”. Ce avem aici este un Maglavit perfect ( n. red. - CTP se referă lacazul ciobanului Petrache Lupu din comuna Maglavit, care a pretins că a avut mai multe viziuni divine în 1935, iar milioane de persoane au mers în pelerinaj în acel loc pentru a-l cunoaşte pe cioban).
 
Această doamnă spune că a vindecat 1.000 de oameni. Unde sunt? Dânsa are un cabinet particular. Există vreo înregistrare - cu ce stare au venit la dânsa, cum au plecat, ce diagnostic le-a fost pus, tot de către dânsa? Diagnostic pe care spune că îl pune după voce, la telefon. Ca marii vindecători din perioada sovietică, care vindecau la televizor. Se vindecau oamenii doar uitându-se la ei. Doamna vindecă prin calculator, online, nu e nevoie să te duci la ea cabinet.
 
Nu se ştie nici reţeta-minune, miracol pe care o foloseşte, căci doamna zice: „nu spun, că mi-o faceţi praf”. Cum să i-o facă praf cineva? Spui o reţetă şi se va verifica dacă e valabilă sau nu. Cine să i-o facă praf? Dar doamna o ţine secretă, ca să vină oamenii ca la Maglavit la dânsa, fie online, fie fizic la cabinet. Sunt atâţia care îi cer numărul de telefon. E şarlatanie, evident. Şarlatania se clasează după rezultat, nu mă interesează dacă respectivul e în toate minţile sau nu. Pe mine mă interesează ce face el”, a declarat gazetarul la Digi24.
 
În continuare, CTP a criticat atitudinea medicului şi modul în care se comportă, susţinând că are şi el dreptul să pună un diagnostic „după vocea domniei sale, după figura domniei sale, după cum se comportă”.
 
„Dânsa spune aşa: nu se moare de COVID. Cei care mor acum nu au murit de COVID. COVID-ul e o pneumonie simplă, o răceală ceva mai gravă care poate fi vindecată cu regi, regine, valeţi şi eroi, cu o reţetă pe care nu o ştim în continuare, dar e minune. Oamenii ăia sunt omorâţi în spital, asta spune doamna. Nu ştiu dacă o spune pentru că are o afecţiune psihică. Dacă mi se poate permite şi mie să pun un diagnostic - dacă dânsa poate să pună diagnostic după voce, la telefon, atunci am şi eu dreptul, nu? - pun şi eu un diagnostic după vocea domniei sale, după figura domniei sale, după cum se comportă şi mai ales după ce spune. Şi eu am o înţelegere şi compasiune mare pentru oamenii cu afecţiuni psihice. Viaţa a făcut să văd mulţi. Poate să aibă aşa ceva dânsa.
 
Problema este că rezultatul este acesta: mii, zeci de mii de de oameni, petiţii – s-au făcut petiţii să se strângă oamenii şi să preseze la Colegiul Medicilor, să fie demonstraţie stradală pe 22 martie, când e audiată acolo distinsa. S-a făcut petiţie ca un jurnalist de la Antena3, de unde văzurăm interviul, care n-a făcut decât atât, a spus: „nu se mai fac nişte verificări psihologice, psihiatrice, pentru medici, înainte de a li se da drept de practică?” Pentru această întrebare pusă de jurnalistul Radu Tudor s-a făcut petiţie pentru concedierea lui, de către aceşti „maglaviţi” şi „maglavite”.
 
Ce am auzit aici e o poveste. Aţi văzut-o cu cât drag spune: „medicamentele din reţeta aia sunt copiii mei”. Nu ştiu dacă doamna are copii, dar medicamentele sunt copiii ei. „E povestea mea, pe asta nu mi-o puteţi lua”. Asta e, o poveste şi nimic altceva. Exact ca în cazul de la Maglavit, fără absolut nimic palpabil. Cei care comentează aici nu cred că ştiu ce înseamnă jurământul lui Hipocrate şi dacă îi permite să ţină secretă o reţetă. Că vorbim de „medic adevărat”, „zeiţă”. Atunci cum ţii secretă reţeta? Dimpotrivă, o comunici.
 
De când a izbucnit pandemia, medici, organizaţii medicale se chinuie să găsească un tratament, s-au chinuit şi au făcut vaccinuri. Astea au fost secrete? Cercetările au fost publice, s-au făcut cunoscute rezultatele, au putut fi verificate în fiecare moment. Asta e o caracteristică a muncii medicale, nu se vine cu secrete”, a mai spus CTP.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

55 Comentarii

Highlander
19.03.2021, 22:52:47

Toate articolele prin care ne picurati intelepiunea ConsTiPatului incep ca si azi "Ce spune ctp" sau "Ce crede ctp" Wow nu ne putem duce sa facem somnic daca nu ni se citeste vreo povata de-a neomarxistului priceput la toate.Luati interviu unui doctor daca este vorba despre medicina,citati un mare tenisman daca e vreun articol legat de tenis. Imi aduc aminte de un articol publicat de voi in care vorbea ctp despre sex.Mai sa fie,o fi si vreun Gaylord Fucker...

-12 (58 voturi)
Camelia Sorescu
19.03.2021, 22:56:45

Torquemada citiți despre alți asasini decât cei de la Sibiu. https://timponline.ro/calvarul-covid-cum-arata-o-femeie-externata-din-spitalul-de-urgenta-bistrita-pentru-tratamentul-careia-s-au-cheltuit-19-000-de-lei/ Asta e medicina pe care, un NIMENI, respectiv CTP, o recunoaște și o consideră morală, sănătoasă și fără probleme psihice. Cazul Sibiu la indigo!

-11 (43 voturi)
Camelia Sorescu
19.03.2021, 22:58:56

Covidul a devenit o afacere nu doar pentru Big Pharma, dar și pentru spitale. Și de ce nu și pentru jurnaliști. Am spus de când a fost doamna doctor mediatizată că vor încerca să 1) o scoată nebună și 2) incompetentă. Dacă societatea civilă nu va reacționa și nu va lua atitudine vom sfârși cu părinții, rudele și prietenii și chiar noi înșine uciși de un protocol barbar, murdar și satanist care nu face decât să genereze moarte pentru noi și bani pentru afaceriști și politicieni.

-9 (45 voturi)
Camelia Sorescu
19.03.2021, 23:00:15

De remarcat cât de tare s-a vândut CTP, a ajuns să ia apărarea celor de la Antena3! Mi se pare incredibil cum de nimeni nu vede acest lucru.

-11 (47 voturi)
Camelia Sorescu
19.03.2021, 23:06:33

Iar vaccinurile invocate de această nulitate în materie de presă și bun simț sunt toate experimentale, după cum rezultă și din prospectele aferente. Toate vaccinurile au menționat în prospecte faptul că siguranța și eficacitatea trebuie confirmate încă prin studii suplimentare care urmează să se încheie la finele anului 2023 pentru Pfizer, iar pentru AstraZeneca la finele anului 2024. Motiv pentru care vaccinurile au primit o autorizare de comercializare „condiționată” pe piață.

-3 (41 voturi)

Vezi toate comentariile (55)

Modifică Setările