Societate

articolul anterior articolul urmator

Ce spune Organizaţia Mondială a Sănătăţii despre vaccinarea obligatorie

1
7 Dec 2021 15:28:30
Autor: Maria Ţaga
FOTO: Inquam Photos
FOTO: Inquam Photos

Vaccinarea obligatorie împotriva coronavirusului este „o soluţie de ultimă instanţă”, a declarat marţi  reprezentantul european al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, citat de agenţiile internaţionale de presă. Acesta a adăugat că „eficacitatea acestei obligativităţi depinde de context”.

„Obligativitatea vaccinării este o soluţie de ultimă instanţă şi se aplică doar atunci când au fost epuizate toate opţiunile fezabile de îmbunătăţire a ratelor de vaccinare. Eficacitatea obligativităţii depinde foarte mult de context. Ceea ce este acceptabil într-o societate şi într-o comunitate poate să nu fie eficient şi acceptabil în alta”, a declarat Hans Kluge, reprezentantul european al OMS într-o conferinţă de presă online, potrivit Agerpres.

Din ce în ce mai multe ţări din Europa, inclusiv Germania, dezbat dacă să facă obligatorii vaccinurile COVID-19, după ce Austria a anunţat în noiembrie că va impune această obligativitate de la 1 februarie anul viitor, ceea ce a provocat proteste de amploare.

 

Oficialul OMS a făcut apel la o mai bună protejare a copiilor cu vârste cuprinse între 5 şi 14 ani, care a devenit cea mai afectată grupă de vârstă. 

În acelaşi timp, filiala europeană a OMS recomandă o creştere a testărilor în şcoli şi luarea în considerare a vaccinării elevilor pentru a evita închiderea din nou a claselor şi revenirea la cursurile online.

„Folosirea măştilor şi o bună ventilaţie (a claselor), precum şi testarea regulată ar trebui să fie regula în toate şcolile primare, iar vaccinarea copiilor ar trebui să fie discutată şi luată în considerare la nivel naţional, pentru a proteja şcolile. Nu este neobişnuit în prezent să vedem incidenţe de două până la trei ori mai mari la copii decât la populaţia generală”, a afirmat Hans Kluge.

OMS şi-a reiterat, de asemenea, îngrijorarea faţă de noua variantă Omicron de coronavirus, însă a cerut combaterea actualei variante dominante de COVID, Delta, pentru „o victorie mâine împotriva Omicron”.

„Omicron este în vizorul nostru şi este în creştere, şi avem dreptate să fim îngrijoraţi şi precauţi. Însă problema în prezent este Delta şi modul în care reuşim să luptăm împotriva Delta astăzi va fi o victorie împotriva Omicron mâine”, înainte ca numărul de cazuri să crească masiv, a mai spus oficialul OMS.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Nastase T Ovidiu
7.12.2021, 15:57:13

''Organizaţia Mondială a Sănătăţii despre vaccinarea obligatorie'' OMS sa-si vada de spagile ei primite de la China. Sa ne comunice ce au aflat de la chinezi. Sa inchide laboratoarele unde produc arme biologice. Asta-i treaba ei.

-19 (19 voturi)
Modifică Setările