Societate

articolul anterior articolul urmator

Ce vom face acum?

7
24 Jan 2020 13:40:05
Adrian Majuru

Motto: „A te învinge pe tine însuţi este mijloc sigur să nu fi învins de alţii. A te stăpâni pe tine însuţi este mijloc sigur de a pune stăpânire pe alţii” (maximă chinezească).

Comunismul a fost invazia de jos în sus a invidioşilor şi a răilor puşi să pedepsească pe cei – spre nefericirea lor – înzestraţi de natură cu vinovăţia inteligenţei şi vinovăţia culturii. Comunismul a confiscat deopotrivă libertatea şi proprietatea şi aceasta pentru ca înrobirea să fie mai sigură şi să nu aibe cale de întoarcere. Comuniştii şi securiştii epocii dinainte de decembrie 1989 excelează cu însuşiri de oportunism şi superficialitate, care îi recomandă pentru uşoară manipulare şi rentabilă utilizare, din exterior împotriva propriei ţări. Faptul că astăzi, proştii prosperă şi deştepţii disperă, acesta este un semn fără echivoc despre faptul că România nu s-a eliberat de comunism. Să-i rezistăm? Ori, se pare că tocmai „rezistenţa împotriva unui lucru îl face să persiste”, spunea C.Gustav Jung.

Ce vom face ca răul să nu mai „persiste” şi astfel să dispară într-un târziu? Totul se află păstrat în alegerea fiecăruia dintre noi. Scopul tău este acela care spui tu că este. Misiunea ta este aceea pe care ţi-o dai singur. Viaţa ta va fi ceea ce tu vei face din ea. Dacă eşti conştient de această forţă pe care o deţii, atunci ea trebuie folosită cel puţin în proiectul tău de viaţă. Cu siguranţă un astfel de proiect de viaţă pe care ţi-l doreşti are corespondent în alte sute de mii de proiecte similare, ale altor români, pe care nu-i cunoşti. Duşmanii se tem de o posibilă sincronizare conştientă a puterii de alegere, pe care o avem fiecare dintre noi. Aici se află răspunsul şi punctul de plecare.  

Tehnica cuceririi este întotdeauna aceeaşi. În prima etapă se obţin complici cu ajutorul fascinaţiei ideologice. În a doua etapă complicii sunt plătiţi să treacă la auto-distrugere. În a treia etapă a haosului şi degradării agresorii se prezintă drept salvatori. De peste 30 de ani tineretul emigrează în masă, natalitatea a coborât sub mortalitate, cheltuielile statului întrec încasările de impozite, se privatizează serviciile publice ceea ce este o dezarmare a statului, deci complot antistatal şi legal şi nu mai există nici speranţă şi nici certitudine pentru a se construi aici în România. Şi astfel dragostea de România este înlocuită cu dispreţul de România. Urmeaza indiferenţa cu care se asistă la diszolvarea autorităţii statului urmată de pulverizarea teritoriului naţional, proces aflat în desfăşurare.

Cei care doresc asta se tem de o singură împotrivire colectivă pe care nu o pot controla: aceea care se află ascunsă în fiecare român: şi anume, cât mai mulţi dintre noi să-şi stabilească un scop şi o misiune pentru viaţa lui, pe care să o modeleze în virtutea deciziilor făcute. Decizii care-i exclud desigur pe ei, pe succesori. Sincronicitatea în decizie a sute de mii de români care privesc cu fermitate spre viaţa lor, care trebuie schimbată, reprezintă un pericol de moarte pentru duşmanul din  interior. Deoarece operaţiunea de reconstruire trebuie începută cu o unealtă nouă, surpriză demobilizantă pentru adversari şi optimizantă pentru partizani. Deci creaţie de nou superior cu funcţie de surpriză invincibilă.

În trecut, principatele române Moldova şi Valahia şi-au datorat existenţa, în mileniul premergător lui 1918, în proporţie de 50% patriotismului clasei boiereşti şi 50% disciplinei clasei ţărăneşti. Statul Român modern a fost construit de Ion C.Brătianu, personalitate de mare putere, care a beneficiat de mulţi colaboratori mici ca valoare şi utili ca disciplină. Disciplina socială merge mână în mână cu superioritatea personalităţii umane. Puterea poate cel mult să intimideze şi să îngenuncheze inteligenţa. În schimb cu ajutorul cunoaşterii şi abilităţii, inteligenţa poate oricând creea putere. Ori asta trebuie făcut. Prin cunoaşterea situaţiei în care am fost aduşi, prin abilitatea de a ne detaşa de poziţia de robi funcţionali ai unui sistem mafiot, vom construi cu puterea inteligenţei, masa critica adecvată schimbării de situaţie politică.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Bănăţanu v.2
24.01.2020, 15:55:35

Ce vom face acum, domnule Majuru? Vom merge la urne la fel cum am mers în ultimii 30 de ani și vom alege, fiecare în parte, ceea ce convine fiecăruia dintre noi. Până una alta, societatea în care trăim e condusă de parveniții pe care chiar noi i-am ales. Atâta vreme cât cei cărora le convine regimul sunt mai numeroși, ce mai rămâne de făcut? Degeaba căutăm salvarea în maxime chinezești...

+3 (5 voturi)
Smeritu Pahomie
28.01.2020, 01:38:38

Nici Capitalismul nu-i mult diferit din acest punct de vedere....tot prostii cu bani conduc.....si isi aleg din aceiasi tagma tot lingai prosti si ascultatori in posturi de CEO sa dea cu biciul in sclavii de pe plantatie.....iar nepotismul functioneaza din plin....coruptia e la ea acasa.

+1 (1 vot)
Paun Al
24.01.2020, 20:05:28

"Ce vom face ca răul să nu mai „persiste” şi astfel să dispară într-un târziu? Totul se află păstrat în alegerea fiecăruia dintre noi...." In ciuda faptului ca propaganda comunista spunea ca tara , fabricile , pamanturile sunt "proprietatea intregului popor " , partidul era proprietarul de drept al tarii si a vietii oamenilor ... A disparut constiinta civica a romanilor , ca dincolo de usa casei fiecaruia , dincolo de poarta curtii fiecaruia ...este proprietatea noastra comnuna , de care suntem responsabili si pe care o gestionam prin reprezentanti ...alesi . Raul in societate vine de la alegerile proaste pe care le tot facem de 30 de ani ... Democratia asta nu-i pentru oricne . Cere un nivel de constiinta sociala , civica ...pe care inca nu o avem ... Suntem in urma vremurilor .

+4 (4 voturi)
MV R.
25.01.2020, 12:31:47

Așa e,„Raul in societate vine de la alegerile proaste pe care le tot facem de 30 de ani ...” Eu,de exemplu,nu voi mai vota PSD în ruptul capului. Dumneavoastră?

+2 (2 voturi)
Paun Al
25.01.2020, 13:01:01

Eu nu am votat PSD pana acum si nu cred ca-l voi vota . De altfel eu ma consult cu copiii la vot , de cand au drept de vot . Ei , sper ca imi vor plati pensia si pot creea un viitor mai bun .

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (7)