Societate

articolul anterior articolul urmator

Cea mai eficientă minciună corporatistă

2
21 Dec 2020 14:32:26
George Butunoiu

Un lucru pe care ar fi bine să şi-l reamintească periodic jihadiştii de pe fronturile antidiscriminării, oricare şi oriunde ar fi acestea.

Dacă cineva are o prejudecată, o obsesie, o dorinţă, fantasmă, perversiune sau orice altă pulsiune discriminatorie, fie ea de natură rasială, religioasă, politică, demografică, hormonală sau de o mie de alte feluri, nu va renunţa la ea şi nu se va estompa dacă îl certaţi, dacă îl ironizaţi, îl înjuraţi, îl şantajaţi sau îl ameninţaţi cu justiţia. Ba dimpotrivă!

Discriminarea face parte din natura umană, fie că este din zona instinctului de conservare, de apărare, sau din cea a dorinţelor refulate. Eu nu am văzut pe cineva care să renunţe la aceste convingeri şi dorinţe în urma unei dojane straşnice sau ameninţări cu tribunalul. Însă am văzut pe mulţi care s-au îndârjit şi mai tare, chiar conştienţi fiind că se îndreaptă către radicalizare şi spre un extremism iremediabil.

Un manager care nu vrea angajaţi de o anumită culoare, vârstă, dintr-un anumit judeţ al tării sau chiar dintr-o anumită zodie (da, am avut şi din aceştia!), nu te va angaja în compania lui, oricât scandal ai face. Da, există legi care îl împiedică, teoretic, să facă asta. Însă practic înseamnă doar că nu are voie să spună în public de ce te-a respins. Dar el îţi va spune că eşti supracalificat – cea mai celebră şi mai eficientă minciună corporatistă, de vreme ce 99% dintre cei respinşi chiar o cred.

Vă imaginaţi că vreun candidat mai primeşte în ziua de azi un răspuns sincer din partea recrutorilor şi angajatorilor legat de motivul respingerii sau ce cred ei despre tine, în ideea că ţi-ar putea folosi în viitor? Nu, evident că nu, şi relaţiile dintre căutătorii de joburi şi angajatori sunt mai distante decât oricând, suspiciunea e în permanentă creştere, tensiunile ies la suprafaţă la tot pasul. Poate că într-o zi va fi votată o lege care să-i oblige pe manageri să angajeze pe cutare sau cutare, nominal. Însă până atunci, dacă un angajator nu vă vrea în firma lui, nu veţi lucra acolo şi gata!

Câţiva candidaţi reuşesc să treacă de primul filtru ascunzând informaţii din CV sau chiar falsificându-le, şi ajung faţă în faţă cu recrutorul sau cu angajatorul discriminator. Nu cred că trebuie să faci o facultate de psihologie, ca să îţi imaginezi care va fi reacţia acestuia când va înţelege că a fost tras pe sfoară…

 


 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Omul UnOm
21.12.2020, 14:53:27

Aveti dreptate ca cineva caruia nu ii plac o anumita categorie de oameni poate gasi motive sa ii respinga(si pe care eu nu o consider discriminare pentru ca exista o diferenta intre a nu iti place ceva si a avea ura sau a spune ca un grup intreg este inferior fata de ceilalti).Talibanii corectitudinii politice au gasit deja "antidotul". Deocamdata inca nu au devenit legi insa, in multe state se discuta despre impunerea prin lege ca orice firma medie/mare sa aiba un anumit procent de angajati de o anumita etnie/rasa. Se merge chiar mai departe, din procentul respectiv o parte trebuie sa aiba neaparat o functie de conducere. Ca sa dau si un exemplu in sensul asta - va mai aduceti aminte de acuzatiile ca premiile Oscar ar fi "prea albe" si ca negrilor le-ar trebui garantat un anumit procent de premii doar pe baza culorii pielii ?

-9 (13 voturi)
andrei ispas
21.12.2020, 15:09:27

"Un manager care nu vrea angajaţi de o anumită culoare, vârstă, dintr-un anumit judeţ al tării sau chiar dintr-o anumită zodie" ...nu este manager adevarat,e pielea 7-a,mai precis a ulii. N-as vrea sa lucrez intr-o firma cu asemenea manager.

+11 (13 voturi)
Modifică Setările