Societate

articolul anterior articolul urmator

Cea mai scăzută temperatură din ţară în prima zi a anului, la Miercurea Ciuc şi Topliţa

0
1 Jan 2016 10:45:23
Autor: Adina Vlad
Previziunile meteo arată că şi în zilele următoare vremea va fi rece, geroasă noaptea şi dimineaţa
Previziunile meteo arată că şi în zilele următoare vremea va fi rece, geroasă noaptea şi dimineaţa

Cea mai scăzută temperatură din ţară în prima zi a anului s-a înregistrat la staţiile meteo din Miercurea Ciuc şi Topliţa, unde mercurul termometrelor a coborât până la minus 18 grade Celsius, potrivit Agerpres.

În Harghita cel mai frig a fost la Miercurea Ciuc şi Topliţa, unde s-au înregistrat minus 18 grade Celsius, în vreme ce la Bucin şi Joseni s-au consemnat minus 17 grade, iar la Odorheiu Secuiesc au fost minus 15 grade Celsius, a declarat meteorologul previzionist de la Centrul Meteorologic Regional Sibiu, Cristian Grecu, pentru Agerpres.

 
Potrivit acestuia, minimele s-au înregistrat în cursul dimineţii.
 
Valorile de temperatură sunt mult mai ridicate însă decât cele din 1 ianuarie 2015, când mercurul a coborât până la minus 29 de grade Celsius.
 
Meteorologul Cristian Grecu a explicat că temperaturile nu au mai scăzut atât de mult pentru că nu a fost strat de zăpadă, deşi au fost aceleaşi condiţii ca în urmă cu un an.
 
Harghitenii sunt obişnuiţi cu temperaturile foarte scăzute, mai ales din noaptea dintre ani, nefiind semnalate probleme deosebite la Serviciul Judeţean de Ambulanţă.
 
Previziunile meteo arată că şi în zilele următoare vremea va fi rece, geroasă noaptea şi dimineaţa. Începând cu data de 4 ianuarie vremea se va încălzi şi se vor înregistra ninsori.
 
Minima absolută a lunii ianuarie în Harghita s-a înregistrat la Miercurea Ciuc în anul 1985, când termometrele au arătat minus 38,4 grade Celsius.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările