Cel mai mare portret al părintelui informaticii din România, Grigore Moisil, realizat de o trupă de grafferi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO CLS Media
FOTO CLS Media

Cea mai cunoscută trupă de artişti grafferi din România a realizat cel mai mare portret al părintelui informaticii din România, Grigore Mosil, în cadrul unui eveniment dedicat tehnologiei. Grafferii au fost ajutaţi şi de un robot inovator, lucrarea de artă fiind inaugurată pe 15 mai.

„Man & Machine este primul proiect de street art din România care îmbină arta umană şi arta robotică – cea mai cunoscută trupă de grafferi şi unul dintre cei mai avansaţi roboţi care pictează - un concept vizionar, aşa cum şi Grigore Moisil a fost un vizionar şi inovator al generaţiei sale”, arată Răzvan Tucaliuc, organizator. 

Potrivit acestuia, echipa de grafferi de la Sweet Damage Crew şi Sprayprinter, robotul inovator care pictează, au realizat, în timp record, un portret de mari dimensiuni al cunoscutului matematician şi informatician Grigore Moisil, pe peretele clubului Expirat din Bucureşti. 

Realizarea portretului mural al lui Grigore Moisil a durat patru zile,  iar la acţiune - parte a Bucharest Technology Week -, a participat o echipă formată din 3 grafferi, în colaborare cu robotul Sprayprinter. 

Sprayprinter foloseşte inteligenţa artificială pentru a realiza portrete pe baza unor fotografii. Fără a avea pretenţia că înlocuieşte creativitatea umană, Sprayprinter a apărut mai degrabă din dorinţa de a oferi un ajutor mecanic artiştilor. Sprayprinter a fost lansat în anul 2016, ca un device care poate fi montat în capătul unui tub cu spray şi care, controlat printr-o aplicaţie, permite oricui să creeze lucrări de artă de largi dimensiuni. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite