Cele două spitale de copii care au rămas trei zile fără apă caldă săptămâna trecută urmează să mai îndure încă două zile de frig

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timp de două zile se preconizează că vor rămâne fără apă caldă cele două spitale de copii, foto Inquam Photos
Timp de două zile se preconizează că vor rămâne fără apă caldă cele două spitale de copii, foto Inquam Photos

Spitalul de Copii Marie Curie şi Centrul de Recuperare Neuropsihomotorie Dr. Nicolae Robănescu, care nu au avut apă caldă şi căldură timp de peste 3 zile săptămâna trecută, rămân din nou fără apă caldă şi căldură, timp de 48 de ore, începând de luni, de la ora 15:00, conformunei informări transmise de RADET către Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti.

UPDATE

„Ne vom descurca cu ajutorul aerului condiţionat din spital, iar în ceea ce priveşte apa caldă, avem boilere, vom încălzi şi apa. Ne vom descurca”, a declarat Daniel Buzatu, managerul Spitalului „Marie Curie”.

Potrivit lui Alexandru Burghiu, director general a Termoenergetica - compania care va prelua activitatea RADET -, situaţia de la cele două spitale este cauzată de lucrările de reparaţii la magistrala de pe bulevardul Constantin Brâncoveanu.

„Potrivit legislaţiei în domeniu, orice spital are obligaţia legală de a asigura o sursă suplimentară de apă caldă şi căldură, ţinând cont de specificul activităţii. Noi ne-am deplasat vineri la aceste spitale, i-am anunţat că va mai urma o oprire şi să ia măsurile necesare pentru a asigura aceste surse. Din păcate, există nişte probleme tehnice acolo şi chiar am oferit sprijinul pentru a le remedia, însă nu a putut fi pusă în funcţiune sursa suplimentară”, a declarat Alexandru Burghiu pentru Mediafax.

***

Cele două spitale au, împreună, peste 400 de copii internaţi. "Spitalul are obligaţia potrivit legii să asigure o sursă alternativă de încălzire şi apă caldă. Din păcate aceasta nu mai este funcţională, de asta s-a ajuns aici", au explicat luni reprezentanţi ai RADET pentru HotNews.ro.

Reprezentanţii RADET spun că este vorba despre continuarea lucrărilor de săptămâna trecută, la magistrala de la CET Progresu, şi nu mai pot amâna: "Durează 48 de ore. Noi lucrăm din primăvară în tot oraşul, acum s-a ajuns şi aici. Spitalul are obligaţia potrivit legii să asigure o sursă alternativă de încălzire şi apă caldă. Din păcate aceasta nu mai este funcţională, de asta s-a ajuns aici", au explicat luni reprezentanţi ai RADET.

Adresa transmisă de RADET către Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a fost publicată luni de deputatul USR Emanuel Ungureanu pe pagina sa de Facebook:

Cele două spitale de copii din Bucureşti - Spitalul Marie Curie şi Centrul de Recuperare Neuropsihomotorie Dr. Nicolae Robănescu - nu au avut apă caldă timp de 3 zile, săptămâna trecută,  caloriferele fiind aproape reci. Doar vineri, 15 noiembrie, problema a fost remediată.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite