Cele două vrăjitoare, trimise la „răcoare“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vanessa şi Melisa, precum şi cei doi complici ai lor, Ion Constantin şi Sava Craiff Buzea, acuzaţi de escrocarea mai multor vedete TV, au primit mandate de arestare preventivă.

Vrăjitoarele Vanessa şi Melisa au recunoscut în faţa magistraţilor că ocupaţia lor principală este magia şi că meseria le aduce mulţi bani. Au recunoscut şi că a venit Oana Zăvoranu la ele, dar - susţin vrăjitoarele - n-au înşelat-o cu niciun bănuţ. Din contră, ele au protejat alte persoane pe care Oana ar fi vrut să le vădă la doi metri sub pământ. 

„Este adevărat că a venit această femeie la mine şi, da, i-am ghicit, am vrut să-i îndeplinesc visul de a ajunge la Hollywood, dar i-am luat sume mici două milioane, trei milioane  de lei vechi", a susţinut Vanessa.

„Ea spunea că va plăti mai mulţi bani atunci când va vedea rezultatele", a mai explicat vrăjitoarea. Atunci când preşedintele completului a întrbat-o dacă nu ar fi fost mai bine să fi existat şi nişte chitanţe pentru aceste servicii, vrăjitoarea a spus că este de acord să elibereze chitanţe pentru serviciile sale, însă până la acest moment nu există un cadru legislativ în acest sens.

„Sunt pentru noua lege a vrăjitoriei promovată de deputatul Nicolae Păun", s-a arătat atotştiutoare vrăjitoare. De altfel, ea este una dintre vrăjitoarele care au contestat vehement proiectul de lege prin care „specialistele în magie" să fie obligate să plătească impozite pentru veniturile pe care le obţin.

Încurajate de „Brăţara"

În sala de judecată a venit să le sprijine şi vrăjitoarea Brăţara, autointitulată „cea mai puternică vrăjitoare din Estul Europei şi din România", mama unuia dintre complici,  Ion Constantin. În faţa camerelor de televiziune, Brăţara le-a luat apărarea colegelor de breaslă şi a susţinut că acest dosar li se trage de la Oana Zăvoranu, care voia să aibă controlul asupra bărbaţilor din viaţa ei, cântăreţul Pepe şi politicianul Tudy. Învăţate de avocaţi, Vanessa şi Melisa nu au făcut declaraţii publice. În sala de judecată ele au arătat că sunt nevinovate şi că au mai mulţi copii în întreţinere.

Una dintre victime a vrut să se sinucidă

Procurorul de şedinţă a arătat că vrăjitoarele sunt vinovate de înşelăciune şi de şantaj şi că decizia Tribunalului Ilfov care a hotărât cercetarea acestora în libertate este eronată. El a citit dintr-o declaraţia dată de una dintre părţile vătămate, care era ameninţată că va avea de suferit dacă nu dă banii. „După ce am primit aceste ameninţări, am dat banii, m-am împrumutat şi când nu am mai avut de unde să dau, am decis să mă sinucid", era declaraţia dată de una dintre persoanele care au apelat la vrăjitoare. „Au crezut cu vehemenţă că, prin activităţile inculpatelor, vor obţine îmbunătăţirea vieţii lor.", a subliniat procurorul. Pericolul social a fost explicat prin faptul că vrăjitoarele vor continua să păcălească oamenii dacă vor fi cercetate în libertate.

„De când s-a început urmărirea penală în acest dosar, din monitorizarea convorbirilor telefonice a reieşit că cele două vrăjitoare au încercat să păcălească alte 14 perosane", a mai arătat procurorul. Pentru a încerca să distragă atenţia magistraţilor, avocata Vanessei a arătat că vrăjile sunt fără efect. „Oana Zăvoranu s-a prezentat la clienta mea cu o decizie a Curţii de Apel Bucureşti pe care erau subliniate numele judecătorilor care au pronunţat soluţia în defavoarea sa şi a vrut ca aceşti magistraţi să sufere. Nu am auizt să se fi întâmplat nimic cu vreun magistrat", a declarat aceasta. „Că prostia şi domnia s-au plătit dintotdeauna e o certitudine. Că statul ocroteşte persoanele slabe, e o cu totul altă certitudine", a mai precizat avocata.

Cum s-au evaporat vrăjitoarele

Avocatul Melisei a susţinut în faţa instanţei că vrăjitoria nu este încă în Codul Penal, deci nu poate fi considerată infracţiune. Aseară, până la închiderea ediţiei, Vanessa şi Melisa nu au fost găsite de poliţişti pentru a fi duse în arest şi au fost date în urmărire generală.

Oana, printre păgubiţi

Vedeta TV Oana Zăvoranu ar fi fost păcălită de Vanessa şi de Melisa că este posedată de diavol. Pentru a o „ajuta", vrăjitoarele i-au luat o maşină de lux, un apartament şi o vilă situate în centrul Capitalei. Prejudiciul estimat în cazul Oanei se ridică la 450.000 de euro.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite