articolul anterior articolul urmator

Cele mai căutate limbi străine pe piaţa muncii din România. Combinaţia care asigură succesul unui CV

3
8 Jan 2015 17:15:17
Autor: Claudia Spridon
Limba germană este din ce în ce mai apreciată de angajatori FOTO Adevărul
Limba germană este din ce în ce mai apreciată de angajatori FOTO Adevărul

3 Comentarii

otto willy
8.01.2015, 18:44:55

Pe scurt si pe intelesul nostru: 1 Invata bine ROMANESTE si stapaneste PROFESIA 2.Engleza 3.GERMANA . . 4. Franceza Ajunge pentru a trai fericit... .

+1 (1 vot)
Roman liber
8.01.2015, 18:51:53

Daca mergi sa muncesti in Germania trebuie sa stii germana , daca merhi in UK engleza , daca mergi in Spania spaniola ! Corect ! De ce nu cei care vin in Romania sa stie romaneste ? Nu zice nimeni sa nu stii engleza,germana dar si la noi in tara suntem nevoiti sa vorbim in limba lor ? Atunci s-o dam naibii de limba romana si gata !

+1 (3 voturi)
un_roman
9.01.2015, 10:46:37

Eu sunt perfect de acord cu tine. Ca emigrant economic, pot spune ca limba comuna ramane engleza. Insa e indicat sa vorbesti limba locala. In general, firmele ofera ore de limbi straine: fie engleza/franceza sau ce limba "oficiala" au sefii companiei - ore adresate localnicilor. Pt cei veniti din afara, orele de limba sunt in limba locala. Si ar fi corect ca aceste ore de limba sa fie in timpul programului. Pt ca faci efortul asta pt serviciu, nu pt placerea personala. Am prieteni care au studiat limbi straine. E un domeniu care se dezvolta concomitent cu piata muncii. Cu cat mai multe schimburi comerciale cu exteriorul, cu atat mai bine le merge amicilor cu orele de limbi straine.

+1 (1 vot)