Cele mai simple modele de CV

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Specialiştii în recrutare preferă CV-urile care nu au mai mult de două pagini FOTO Adevărul
Specialiştii în recrutare preferă CV-urile care nu au mai mult de două pagini FOTO Adevărul

Cele mai simple modele de CV. Specialiştii în recrutare apreciază CV-urile simple, succinte, care nu depăşesc două pagini şi care scot în evidenţă competenţele candidaţilor şi rezultatele pe care aceştia le-au avut şi nu studiile terminate sau diplomele pe care le-au obţinut.

„Un CV bun nu este o înmagazinare de informaţii. Pe recrutor nu îl interesează să fie înşirate locurile de muncă avute anterior, ci care au fost rezultatele candidatului în perioada respectivă. Se caută competenţele şi nu diplomele. CV-ul trebuie să fie o sinteză captivantă pentru a aduce candidatul la întâlnirea cu un potenţial angajator. Este similar cu ce li se cere elevilor care pleacă la studii în străinătate. Ei nu trebuie să fie acolo simpli observatori, ci să demonstreze că au fost implicaţi în proiecte”, a declarat Mihaela Feodorof, fondatorul Yourway. 

Cele mai simple modele de CV: Europass

Modelul de CV-ul Europass este foarte folosit în România, cu toate că angajatorii nu îl mai apreciază la fel de mult ca în anii precedenţi. Acest tip de CV a fost considerat a fi elocvent din prisma experienţei pe care a avut-o un candidat. Modelul este apreciat de aceştia, care l-au găsit facil şi util, motiv pentru care Europassul este unul dintre cele mai simple modele de CV.

CV standard

CV-ul Standard poate fi găsit cu uşurinţă pe internet. Candidaţii îl completează, în schimb, cu mare greutate, motiv pentru care nu poate fi considerat un model simplu de CV. Mai mult, specialiştii în recrutare susţin că un CV standard nu impresionează angajatorul. Prin urmare, aceştia nu încurajează folosirea acestui tip de CV.

CV-ul în limba engleză

Un alt model de CV care este din ce în ce mai folosit de români atunci când aplică în special la joburile din companiile internaţionale este CV-ul în limba engleză. Persoanele care lucrează în domeniul recrutării spun că un CV în engleză nu ar trebui să depăşească o pagină şi că ideal pentru un candidat ar fi ca acesta să utilizeze verbe dinamice, care să îl impresioneze pe recrutor şi să îşi asigur astfel un interviu faţă în faţă cu angajatorul. Este considerat unul dintre cele mai simple modele de CV tocmai pentru că este scurt, dar cei care optează pentru un astfel de curriculum vitae descoperă, uneori, că le este greu să formuleze în limba engleză şi în puţine cuvinte întreaga lor experienţa lor profesională.

Scrisoarea de intenţie personalizată

Legat de scrisoarea de intenţie, Mihaela Feodorof arată că ea poate reprezenta un avantaj pentru candidat doar în momentul în care nu este una standardizată. Asadar, un model de scrisoare de intenţie găsit pe internet nu va face o impresie bună.

„Depinde de la angajator la angajator, cert este că ea trebuie să fie sinceră. Dacă se cere, este bine ca scrisoarea de intenţie să însoţească CV-ul, dacă nu se cere, atunci nu are sens să fie trimisă angajatorului. În schimb, sunt angajatori care cer referinţe. Companiile care într-adevăr verifică aceste referinţe sunt în special multinaţionalele”, a explicat fondatoarea Yourway.

Pe aceeaşi temă:

Model de CV: cum îţi faci cel mai bun Curriculum Vitae şi ce caută angajatorii într-un CV

Modele de CV există o mulţime pe internet, de la Curriculum Vitae standard la CV-uri personalizate sau la Europass (modelul de CV european), însă cum arată cel mai bun model de CV aflăm de la specialiştii în recrutare contactaţi de „Adevărul”.

Cele mai căutate limbi străine pe piaţa muncii din România. Combinaţia care asigură succesul unui CV

Cele mai căutate limbi străine. Cunoştinţele de limbă engleză la angajare au devenit o necesitate, în special în companiile multinaţionale. La mare căutare în anul 2015 este însă limba germană, cerută de tot mai mulţi angajatori. „Să vorbeşti engleză fluent şi să ştii bine germană şi franceză te scoate din mulţime. Astfel îţi sporesc şansele să fii angajat şi să primeşti un salariu competitiv”, spune George Butunoiu, specialist în recrutare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite