Cele mai tari distracţii în vacanţa de 1 Decembrie. Ce petreceri se pregătesc în marile oraşe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Minivacanţa de 1 Decembrie le oferă românilor diverse posibilităţi de relaxare, în mai multe oraşe din ţară fiind stabilite concerte pentru toate gusturile, dar şi distracţii răsunătoare pe pârtiile de ski.

Noul sezon de ski se deschide la Păltiniş, la Arena Platoş, cu o mare petrecere cu invitaţi speciali din întreaga ţară. De la Timişoara vine pentru a mixa la Arena Platoş Păltiniş DJ Leizaboy, unul dintre vechii prieteni ai complexului. De la Bucureşti, pentru party-ul de deschidere, vine unul dintre cei mai apreciaţi DJ underground, DJ Albu. Iar Sibiul o „dă” pentru această petrecere pe DJ Coralie.

Împreună, cei trei artişti vor face, cu siguranţă, o atmosferă memorabilă. Party-ul de deschidere a sezonului va avea loc în noul apreski montat în această vară la Arena Platoş Păltiniş, o construcţie dublă ca spaţiu faţă de precedentul apreski. Ca de fiecare dată, Arena Platoş Păltiniş pune la dispoziţie transport cu microbuzul pentru petrecerea de deschidere a sezonului. Microbuzele vor pleca la ora 20 şi la ora 22 şi vor reveni la 2, 3 şi 4 a.m. În cazul în care vor exista mai multe solicitări decât locurile prevăzute cursele se vor suplimenta.

Cinci zile de distracţie la malul Dunării

În perioada 27 noiembrie - 1 decembrie, Galaţiul va răsuna de zeci de concerte, iar distracţia va fi în toi. Timp de cinci zile, în mai multe locaţii din oraş, vor avea loc diverse manifestări culturale, artistice şi sportive, care fac parte din programul special al „Serbărilor Galaţiului”. Punctul central al distracţiei va fi explanada City Mall, acolo unde, seară de seară, începând cu ora 16.00 şi până la miezul nopţii, vor concerta numeroşi artişti foarte cunoscuţi în România.

Nu vor lipsi vedetele muzicii moderne, cum ar fi Pepe, Andreea Bălan, Bere Gratis, Pasărea Colibri, Ion Suruceanu, Maxim, Provincialii, Puya, Bambi, Anastasia, Florin Ristei sau Alessia, însă pe scenă vor urca şi cunoscuţi solişti de muzică populară, precum Margareta Clipa, Ionuţ Fulea sau Gheorghe Roşoga.
În tot intervalul menţionat, în oraş vor avea loc concerte de muzică de promenadă şi de folclor, susţinute de fanfara „Valurile Dunării” şi de ansamblul „Doina Covurluiului”, precum şi demonstraţii de meşteşuguri, târguri de produse tradiţionale, lansări de carte şi simpozioane. Intrarea publicului este liberă la toate evenimentele.

Party printre „boboace”

Ultimele nopţi din luna noiembrie vor fi animate în Iaşi de petreceri tematice sau karaoke night. Vineri, în Bibliotheque Pub, se va organiza o seară Rap Battle cu intrare liberă, dar cu rezervare pe pagina de Facebook a localului. În aceeaşi seară, în clubul Skye, va avea loc Balul Bobocilor al Facultăţii de Informatică de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, una dintre ceel mai apreciate distracţii ale studenţilor ieşeni.

În Skin Music Lounge, atmosfera va fi întreţinută de DJ Zwette, iar în The Trumpets  se va organiza concertul „1 Year Anniversary”. Sâmbătă, în London Pub, începând cu ora 22.00, ieşenii sunt invitaţi la petrecerea „Beat and Jump”. În Times, Radio Impact FM organizeaza un eveniment dance, cu momente speciale în centrul cărora se vor afla animatoare sau concursuri cu premii pe loc. „De Sf. Andrei, sărbătoriţii fac cinste în club Skye!”. Petreceri tematice organizate cu ocazia Sfântului Andrei se organizează şi în Hunter’s Pub şi în London Pub, de la ora 22.00.

Sebastian Spanache Trio, la Timişoara

Sebastian Spanache Trio, unul din cele mai apreciate tinere proiecte de jazz din România, concertează vineri, pe scena Teatrului Naţional din Timişoara (TNT). Radu Pielou (tobe), Csaba Santa (contrabas) şi Sebastian Spanache (pian), cei trei tinerii muzicieni din Timişoara, au început să cânte împreună în urmă cu patru ani, iar de atunci au realizat două albume şi au participat la cele mai importante festivaluri de jazz din ţară: Gărâna Jazz, Sibiu Jazz Fest, Bucharest Jazz Festival, Festivalul de Jazz de la Timişoara.

Au avut, însă, şi numeroase turnee în Ungaria, Slovacia, Austria, Polonia şi Serbia. În 2013, Sebastian Spanache Trio a câştigat „Grand Trophy” la Festivalul Internaţional „Johnny Răducanu”, iar albumul din 2014, „A Pasha’s Abstinence”, a fost distins cu premiul Best Album de jazz din România. Concertul face parte dintr-un proict cultural al Teatrul Naţional, care oferă sala de spectacole şi pentru diverse concerte.

Mai puteţi citi:

Evenimente de 1 Decembrie. Parade militare şi concerte în mai multe oraşe din ţară, de Ziua Naţională a României

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite