Societate

articolul anterior articolul urmator

Celula joianei

21
8 Aug 2021 11:07:57
Péter Demény

După cum am semnalat ieri, soţia mea s-a dus într-o tabără de creaţie la Foieni, judeţul Satu Mare. Acolo, a văzut un lucru foarte trist.

Trebuie să ştiţi că Noémi este un mare iubitor de animale. Văzînd ea un grajd, s-a îndreptat instantaneu spre acesta. Acolo rumega o vacă bătrînă pe care se vedea că se bucură nespus soţiei mele. Ea a mîngîiat-o, a dezmierdat-o şi joiana a mugit după ea cînd în sfîrşit a lăsat-o.

Stînd de vorbă cu gazda, Noémi aflase că văcuţa stă de doi ani în grajd: nu are voie să pască pentru că nu ştiu ce lege stipulează asta. Animalul obişnuit cu lumina soarelui, cu aerul liber, cu mişcarea este nevoit să stea înăuntru pe un lanţ oricum mai scurt decît libertatea. Nu îndrăznesc s-o lase nici măcar în curte fiindcă se tem că ar fugi în stradă şi atunci oamenii ar primi o amendă usturătoare.

Noémi venise acasă aproape plîngînd. Cum poţi tu să ţii ditamai animalul încontinuu în grajd cînd el ar avea nevoie de tot ce am enumerat mai sus? Cum poţi să dai aşa o lege? Cum nu te gîndeşti la implicaţiile acesteia?

Întrebări care necesită răspuns şi încă grabnic.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

21 Comentarii

inuendo
8.08.2021, 11:32:36

Nu văd nimic surprinzător, dar mă bucur că ați observat. Legile astea aberante, sunt făcute ca să constrângă cetățeanul care face agricultură de subzistență. De suferit suferă și oamenii și animalele din gospădării sau din puținele păduri rămase în picioare. Cine are de câștigat? .

+13 (15 voturi)
Becisnic
8.08.2021, 11:59:25

inuendo "Cine are de câștigat?" Turismul, ca daca Joiana umplea locul cu Balegi fiti sigur ca nu se mai facea nicio taba de turisti in zona

-15 (15 voturi)
Becisnic
8.08.2021, 11:50:32

"Întrebări care necesită răspuns şi încă grabnic." Ha ha ha ! , ma scuzati ! Ha ha ha ! Pai exista o metoda s-o faca fericita pe Joiana si pe apropitara : Transformarea in Mici . O metoda veche de cand Lumea care ma mir ca nu apare in Povestea Prostiei lui Ion Creanga ca aia cad niste tate se vaita ca drobul de sare poate pica pe copil este

-14 (14 voturi)
Becisnic
8.08.2021, 11:55:31

"Noémi venise acasă aproape plîngînd. Cum poţi tu să ţii ditamai animalul încontinuu în grajd cînd el ar avea nevoie de tot ce am enumerat mai sus? Cum poţi să dai aşa o lege? Cum nu te gîndeşti la implicaţiile acesteia?" Spuneti-ii sa stea blanda ca mai exista o lege care zice ca daca animalul e tinut nefericit intra la puscarie . Deci daca merfge la politie si ii denunta ca dusmani ai animalelor ajung instantaneu la beci , si Joiana poate sa se instaleze in casa in locul lor

-10 (14 voturi)
Becisnic
8.08.2021, 11:56:59

PS Tarile ard in flacri si Babele se piaptana

-11 (13 voturi)

Vezi toate comentariile (21)

Modifică Setările