Societate

articolul anterior articolul urmator

Certificatul de vaccinare cu toate cele trei doze va scuti posesorii de testare şi carantină în Uniunea Europeană

5
26 Jan 2022 19:21:45
Autor: Lorena Mihăilă

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a spus că România va pune în aplicare măsura certificatului de vaccinare cu 3 doze. Acesta a precizat că există posibilitatea ca posesorii documentului să fie scutiţi de carantină şi testare la nivelul Uniunii Europene.

„Vestea bună este că toţi acest aceşti cetăţeni ai Uniunii Europene care posedă un astfel de certificat probabil că vor fi scutiţi la nivelul Uniunii atât de carantină, cât şi de testare. Noi îl vom pune în aplicare cât de repede putem. Data limită este luna februarie. Pe măsură ce Uniunea va lua decizii în legătură cu utilizarea acestui certificat, ne vom adapta şi noi. Deocamdată, de la începutul lunii februarie trebuie să ne adaptăm şi să utilizăm pentru circulaţia internaţională un certificat care este valabil cu trei doze sau două doze după caz, pentru că există şi vaccinare completă cu vaccinul Johnson”, afirmă ministrul.

Întrebat dacă şi România va introduce certificatul cu 3 doze, în cazul în care noile infectări zilnice vor depăşi 70.000, Rafila a răspuns: „eu sper să nu ajungem la cele 70.000 de cazuri, dar nici nu pot să exclud acest lucru.

Noi suntem obligaţi de legislaţia Uniunii Europene să îl adoptăm pe cel pentru circulaţia în interiorul Uniunii. În ceea ce priveşte utilizarea în România, trebuie să luăm în considerare priorităţile de sănătate publică, dar şi celelalte priorităţi care ţin de funcţionarea economiei. Nu este o decizie pe care o ia Ministerul Sănătăţii, trebuie luată la nivelul Guvernului după consultări cu toţi actorii sociali”.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

dumitru bogdan
26.01.2022, 20:22:46

Așa au spus și la vaccinarea cu 2 doze. Este doar un document care să faciliteze deplasarea. Între timp a devenit un instrument de obligare la vaccinare. Și când vaccinurile nu au mai dat satisfacție, cu Omicronul, statele au introdus test pentru a intra în țări că Anglia, Italia, Franța.

-10 (14 voturi)
Vasile Elena
26.01.2022, 21:40:06

"Certificatul de vaccinare " impus in mod totalitar introduce SISTEMUL DE CREDIT SOCIAL SI CONTROL AL POPULATIEI TIP CHINA. Cei care il iau sustin introducerea acestui sistem.

-10 (12 voturi)
Vasile Elena
26.01.2022, 21:43:48

"Noi suntem obligaţi de legislaţia Uniunii Europene să îl adoptăm pe cel pentru circulaţia în interiorul Uniunii "....vrajeala maxima. In toata lumea sunt proteste masive impotriva acestor " certificate", si ce sa vezi, guvernul " e obligat" sa-l adopte....Cand o sa va traga romanioi gloante in cap o sa fiti obligati sa-l retrageti.

-10 (12 voturi)
Valentin-Ionut Constantinescu
27.01.2022, 08:02:40

@Vasile Elena Da...STIU...oamenii ingheata de frig in spitale si apartamente iar "statul" vorbeste de "sanatate" Multa ipocrizie in aceasta tara. Toti se dau filo anglo-saxoni germanofili francofoni...si Bucuresti si Moscova sunt orasele cu cea mai mare retea de termoficare centralizata...dupa 32 ani...oare de de...ion iliescu stie ceva... Toate Bune!!!

+1 (1 vot)
Vasile Elena
26.01.2022, 21:58:42

https://www.youtube.com/watch?v=R1UFGZpHP_w

-11 (11 voturi)
Modifică Setările