Cetăţenii români care vin din Italia sau Franţa scapă de izolarea de 14 zile. Ce alte state au intrat pe lista verde

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto INQUAM PHOTOS
Foto INQUAM PHOTOS

Italia, partea continentală a Franţei, dar şi Finlanda, Irlanda şi Estonia au fost trecute de către autorităţile române în categoria ţărilor sigure (zona verde), ceea ce înseamnă că românii care sosesc din aceste stare nu mai trebuie să stea 14 zile în izolare.

Premierul României, Ludovic Orban, a convocat luni 22 iunie a.c. Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă care a adoptat hotărârea nr. 31 prin care a fost actualizată lista statelor exceptate de la aplicarea măsurilor de carantină/izolare (zonă verde). Excepţia se aplică persoanelor asimptomatice care sosesc în România din statele aflate pe listă.    

Astfel, au fost adăugate încă cinci (5) state: Finlanda, Italia, Estonia, Irlanda şi teritoriul european al Franţei (Franţa metropolitană).

Lista cu „zone verzi” cuprinde acum 22 de state, după ce săptămâna trecută CNSU a anunţat alte 17 ţări: Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croaţia, Confederaţia Elveţiană, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia şi Ungaria.

Zborurile către şi dinspre ţările care fac obiectul excepţiei de la carantinare/izolare vor putea fi reluate de pe toate aeroporturile din România.

Lista actualizată intră în vigoare la data 23.06.2020 şi poate fi consultată pe site-ul www.cnscbt.ro.

În evaluarea statelor propuse de INSP pentru zona verde, s-a ţinut cont de criteriul mediei numărului de cazuri noi înregistrate în ultimele 14 zile, respectiv mai puţin de cinci (5) cazuri la 1 milion de locuitori.

Hot INSP 1
hot insp 2
Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite