Societate

articolul anterior articolul urmator

CFR - Copaci prăbuşiţi pe şinele de tren creează probleme în zonele Iaşi, Braşov, Cluj şi Bucureşti

0
31 Jul 2021 22:37:26
Autor: Anne-Marie Sandu
FOTO news.ro
FOTO news.ro

Echipele de intervenţie ale CFR acţionează, sâmbătă seară, pe mai multe tronsoane de cale ferată, după ce zeci de copaci s-au prăbuşit pe şine şi blochează circulaţia trenurilor. Au fost avarii în zona Clujului, între Iclod şi Bonţida, unde traficul feroviar se desfăşoară cu locomotive diesel, în Braşov şi pe raza regionalelor Iaşi şi Bucureşti.


Traficul feroviar se desfăşară cu dificultate, sâmbătă seară, între staţiile Iclod şi Bonţida, pe raza regionalei Cluj, după ce un copac s-a prăbuşit pe linia ferată şi a avariat linia de înaltă tensiune şi stâlpul de susţinere al firului de contact pe firul I de circulaţie, patru trenuri programate a tranzita zona urmând a fi tractate cu locomotive diesel. Şi în Braşov mai mulţi copci au căzut pe linia de cale ferată între Deda şi Lunca Bradului, traficul feroviar în zonă fiind blocat.
   Echipele de intervenţie ale CFR acţionează şi pe raza Regionalei Iaşi, între staţiile Ilva Mare - Măgura Ilvei, unde circulaţia trenurilor este oprită temporar, din cauza copacilor prăbuşiţi pe calea ferată.
„Trenul IR 1765 staţionează la această oră în gara Lunca Ilvei, pentru accesul drezinei pantograf, cu care se acţioneză pentru tăierea, îndepărtarea copacilor şi eliberarea gabaritului. Echipele de intervenţie ale SRCF Iaşi au verificat linia de contact, aceasta nu prezintă deranjamente, fapt care va permite redeschiderea liniei, în condiţii normale şi repunerea în circulaţie a trenului IR 1765, după îndepărtarea celor 4 copaci prăbuşiţi în gabarit”, a transmis CFR printr-un comunicat de presă.
 Pe raza Regionalei CF Bucureşti, între staţiile Zăvestreni - Videle, pe firul I, sunt copaci căzuţi în gabarit. În această zonă, trenurile nu staţionează, acestea fiind retrasate să circule pe firul II.

Probleme în desfăşurarea circulaţiei feroviare sunt şi în Braşov, pe segmentul feroviar Deda - Deda Bistra - Răstoliţa - Lunca Bradului, unde circulaţia trenurilor este oprită temporar, din cauza copacilor prăbuşiţi pe calea ferată.
„Trenul 367-2, care tranzita intervalul de staţii Deda - Deda Bistra va fi retras în staţia Deda, pentru a se asigura accesul drezinei pantograf, cu care se va acţiona pentru tăierea, îndepărtarea copacilor şi eliberarea gabaritului. Echipele de intervenţie ale SRCF Braşov vor acţiona cu 2 drezine pantograf, îndrumate din staţiile Deda, respectiv Răstoliţa, pentru eliberarea gabaritului, verificarea liniei de contact şi remedierea eventualelor deranjamente constatate la sistemul de alimentare cu energie electrică”, transmite CFR SA. 
Totodată, între staţiile Deda - Monor Gledin, spre Cluj, un copac căzut pe calea ferată, în zona staţiei Râpa de Jos,  în urma incidentului fiind anunţată lipsă tensiune în linia de contact.
„Drezina pantogtaf a fost îndrumată din staţia Sărăţel, pentru intrarea pe intervalul de staţii şi eliberarea gabaritului. 2 trenuri de călători (IR 1944 şi R 4146) au fost oprite temporar în staţiile Râpa de Jos şi Sieu,  pentru a asigura intervenţia drezinei pantograf. Precizăm faptul că, pentru asigurarea continuităţii traficului feroviar în zonele afectate, au fost trimise şi locomotive Diesel, care vor dubla trenurile, în situaţia în care sistemul de alimentare cu energie electrică nu poate fi repus sub tensiune”, mai informează compania naţională de căi ferate.
În cursul zilei de sâmbătă au existat disfuncţionalităţi în traficul feroviar şi pe rute din regionalele Iaşi şi Timişoara.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările