Chiar se scufundă planeta!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai ţineţi minte ce zicea George Copos, acum un an sau doi, când îşi anunţa pentru a 14.732-a oară retragerea de la Rapid? „Se scufundă planeta!“, a prevestit, ca o veritabilă Mamă Omida, patronul clubului din Giuleşti. Şi a adăugat: „Urmează al doilea val al crizei...“

Atunci, toată lumea l-a luat - vorba peluzei - la mişto. Anunţurile apocaliptice ale lui Copos au fost puse pe seama zgârceniei sale proverbiale. Nu vrea să scoată banu', de-aia vorbeşte de sfârşitul lumii!, au decretat amicii şi inamicii lui Copos. Bun prilej de glume şi de ocări la adresa fostului viceprim-ministru din guvernarea Alianţei D.A.

Vestea proastă este că planeta chiar se scufundă! Sigur, nu la propriu, căci forţele de gravitaţie sunt încă suficient de serioase pentru a asigura echilibrul în sistemul solar. Se pare că până la pulverizarea planetei noastre mai avem de aşteptat vreo patru miliarde de ani, deci stăm liniştiţi... Dar există semne tot mai clare că planeta se scufundă în sensul sugerat de Copos.

Nici măcar un stadion nu se mai poate inaugura în zilele noastre! Am aşteptat decenii de-a rândul să avem şi noi o arenă ca la nemţi, să ne simţim şi noi un pic în Jărmania, şi totul s-a făcut praf din cauza unui penalty ratat de Carlos Tevez. Da, exact: dacă atacantul de zeci de milioane de euro al lui Manchester City n-ar fi irosit acel unşpe metri din meciul cu Uruguay, Argentina s-ar fi calificat probabil în semifinale, cu şanse mari de a câştiga Copa America, pe teren propriu. Ce mai avea de jucat? Cu Peru în semifinale şi cu Paraguay în finală, echipe pe care Uruguay avea să le spulbere în drumul spre trofeu.

Ratarea lui Tevez a pornit scandalul la Buenos Aires: a fost demis antrenorul, iar echipa nu va fi trimisă peste Ocean cu un tehnician încă neştiut. Noi n-am avut nicio problemă să trimitem naţionala peste acelaşi Ocean, în Brazilia şi Paraguay, cu secundul Ştefan Iovan, la câteva ore după ce Răzvan Lucescu şi-a anunţat demisia...

România - Argentina este, probabil, cel mai mediatizat meci nedisputat din istoria fotbalului. S-a făcut reclamă ca la balamuc, s-au vândut 40.000 de bilete, s-au decalat concedii (credeţi-mă, am păţit-o!), iar la final vine anunţul sec: partida România - Argentina a fost anulată. Nici nu mai contează din cauza cui - a sud-americanilor (care par mai neserioşi chiar şi decât noi) sau a lui Mircea Sandu (care n-a făcut un contract cu clauze usturătoare în eventualitatea unui boicot). Istoria va consemna doar faptul că am ratat şi inaugurarea monumentalei Naţional Arena: în loc să-i facem botezul pe 10 august, cu Argentina, vom amâna totul până pe 6 septembrie, când vom înfrunta Franţa în preliminariile Euro 2012.

Să mai spună cineva că nu se scufundă planeta... 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite