Chiar vrem biserici mici şi din lemn?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Păi staţi puţin, mai nou este prea mare aglomeraţia în biserici? Şi de aceea auzim că ar trebui închise de urgenţă toate bisericile?

Până mai ieri sub sloganul „vrem spitale, nu catedrale” ni se spunea că se construiesc mult prea multe biserici în România. Că bisericile construite după 1990 nu se justifică, în raport cu nevoile reale ale populaţiei.

Şi astăzi ni se strigă, brusc, că bisericile sunt prea aglomerate, că oamenii stau prea aproape unii de alţii? Păi dacă ar fi fost prea multe biserici, cum spunea propaganda anticlericală şi anticreştină până mai ieri, nu ar fi trebuit ca, la timp de epidemie, să fim relaxaţi? Să putem menţine lejer distanţa de 1 metru între credincioşi, în orice biserică?

Iar bisericuţele acelea „mici, din lemn” – păi vă daţi seama ce focare de coronavirus ar fi bisericuţele mici şi din lemn? Că abia atunci bisericile ar reprezenta cu adevărat un risc pentru sănătate? Dacă toate bisericile ar fi „mici şi de lemn” cum cerea propaganda, abia atunci creştinii şi românii, în general, ar avea motive să înceapă să se îngrijoreze. Pe când bisericile mari, spaţioase sunt şi mult mai „sănătoase”, la vreme de epidemie.

Poate cei cu propaganda asta anticlericală de doi lei se hotărăsc să intre şi ei într-o zi într-o biserică, să nu se mai facă aşa de râs când vorbesc despre lucruri pe care nu le cunosc deloc.

Iar între timp, dacă bisericile sunt aşa de supraaglomerate, înseamnă e un semnal clar că bisericile existente nu acoperă deloc nevoile reale ale populaţiei. Şi că trebuie să mai construim. 😊

Vrem #şi spitale, #şi catedrale. 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite