Societate

articolul anterior articolul urmator

Chiar vrem biserici mici şi din lemn?

48
9 Mar 2020 12:22:48
Cătălin Sturza

Păi staţi puţin, mai nou este prea mare aglomeraţia în biserici? Şi de aceea auzim că ar trebui închise de urgenţă toate bisericile?

Până mai ieri sub sloganul „vrem spitale, nu catedrale” ni se spunea că se construiesc mult prea multe biserici în România. Că bisericile construite după 1990 nu se justifică, în raport cu nevoile reale ale populaţiei.

Şi astăzi ni se strigă, brusc, că bisericile sunt prea aglomerate, că oamenii stau prea aproape unii de alţii? Păi dacă ar fi fost prea multe biserici, cum spunea propaganda anticlericală şi anticreştină până mai ieri, nu ar fi trebuit ca, la timp de epidemie, să fim relaxaţi? Să putem menţine lejer distanţa de 1 metru între credincioşi, în orice biserică?

Iar bisericuţele acelea „mici, din lemn” – păi vă daţi seama ce focare de coronavirus ar fi bisericuţele mici şi din lemn? Că abia atunci bisericile ar reprezenta cu adevărat un risc pentru sănătate? Dacă toate bisericile ar fi „mici şi de lemn” cum cerea propaganda, abia atunci creştinii şi românii, în general, ar avea motive să înceapă să se îngrijoreze. Pe când bisericile mari, spaţioase sunt şi mult mai „sănătoase”, la vreme de epidemie.

Poate cei cu propaganda asta anticlericală de doi lei se hotărăsc să intre şi ei într-o zi într-o biserică, să nu se mai facă aşa de râs când vorbesc despre lucruri pe care nu le cunosc deloc.

Iar între timp, dacă bisericile sunt aşa de supraaglomerate, înseamnă e un semnal clar că bisericile existente nu acoperă deloc nevoile reale ale populaţiei. Şi că trebuie să mai construim. 😊

Vrem #şi spitale, #şi catedrale. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

48 Comentarii

Paun Al
9.03.2020, 13:21:29

Nu sunteti nici macar original ... Ati preluat sofismul ( eroare logica ) de la dl Papahagi Dar amandoi comiteti sofismul generalizarii pripite ... Daca cateva zile din cele 365 ale unui an , la sarbatori mari, bisericile se aglomereaza , iar in imensa majoritate a zilelor sunt goale ... concluzia dv falsa este ca ar mai trebui biserici ... BOR a raspuns ca Hristos are grija sa sterilizeze "casele Domnului "si nu se va intampla nimic ...:)) Daca credinciosii mai vor biserici, sa le construiasca , sa le intretina si sa plateasca clerul din banii lor ... Apoi faceti o alta rastalmacire a invataturii lui Iisus ... estenta credintei este data de numarul si marimea bisericilor adica cu cat sunt bisericile mai mari ,e o adevarata megalomanie , cu cat preotii au odoare mai scumpe ,au masini , "case parohiale ", jeep-uri mai de lux ... cu atat "credinta "este mai mare la noi . 6. "Tu însă, când te rogi, intră în cămara ta şi, închizând uşa, roagă-te Tatălui tău, Care este în ascuns, şi Tatăl tău, Care vede în ascuns, îţi va răsplăti ţie. 7. Când vă rugaţi, nu spuneţi multe ca neamurile, că ele cred că în multa lor vorbărie vor fi ascultate. 8. Deci nu vă asemănaţi lor, că ştie Tatăl vostru de cele ce aveţi trebuinţă mai înainte ca să cereţi voi de la El.( Matei 6) Daca enoriasii vor sa construiasca biserici , "Bisericile "adevarate se construiesc in sufletele credinciosilor , nu cladiri din betoane cu acoperisuri din cupru , cu paratrasnete , cu camere de supraveghere video, cu stingatoare , cu lacate la usi ... si un cler cu odoare scumpe , case si masini ultimul ragnet ... Asta in conditiile in care copiii enoriasilor pe care-i pastoresc "Peste o treime dintre copiii din România trăiesc sub pragul sărăciei și 150.000 adorm flămânzi”. In conditiile in care , daca tot a venit coronavirusul ( Cine l-a creeat ? ) sunt vreo 580 de spitale , doar vreo 200 de medici epidemiologi ...si vreo 18500 de biserici cu clerul lor ... Putem muri linistiti ..are cine sa ne ingroape ...

+8 (18 voturi)
gmbplay
9.03.2020, 14:41:20

Iaca am mai auzit una : avem multi copii saraci din cauza bisericilor ? Nu din cauza de politrucie , tilharie pe banul public , CORUPTIE ? Cit despre ingropat, la asa apucaturi nu cred ca ai nevoie , este ceva depasit , habotnic .

-3 (13 voturi)
Stefan din Nord
9.03.2020, 13:36:59

Construiti biserici si catedrale megalomanice in toate orasele sau comunele mari DAR DIN BANII ENORIASILOR Fara bani de la bugetul primariei sau din bugetul tarii .

+3 (9 voturi)
Radius
9.03.2020, 14:01:10

Și stadioane din banii microbiștilor!

+4 (10 voturi)
gmbplay
9.03.2020, 14:42:47

fanica , bugetul este si din banii enoriasilor mamuca .

-3 (11 voturi)

Vezi toate comentariile (48)