Societate

articolul anterior articolul urmator

Cîmpeanu consideră „imbecile” ideile conform cărora accesul copiilor în şcoli şi grădiniţe să se facă doar dacă sunt testaţi

8
6 Dec 2021 21:31:57
Autor: News.ro
FOTO Inquam Photos / George Calin
FOTO Inquam Photos / George Calin

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, califică drept "imbecile" ideile conform cărora accesul copiilor în grădiniţe sau al elevilor în şcoli să se facă doar dacă aceştia sunt testaţi pentru COVID.

El respinge, de asemenea, criticile aduse acelor profesori care au refuzat să facă testarea în şcoală a elevilor, cu testele din salivă, arătând că profesorii nu pot fi obligaţi, într-un stat democratic, să facă ceva care nu este în fişa postului lor.

"Idei pe care îndrăznesc să le calific, cu toată răspunderea, nu am uitat ce sunt, drept imbecile, prin care se propune - şi mă refer la colegi din presă, nu la altcineva - prin care se propune limitarea accesului la educaţie prin verificarea testării obligatorii, adică un fel de certificat verde pentru copii, să poată merge la grădiniţă şi pentru elevi să meargă la şcoală, prin care se propune ceea ce poţi obliga doar într-o dictatură şi nu într-un stat democratic, o persoană, care nu are nu în fişa postului, care este cadru didactic, profesor de limba română, dacă vrea - şi în 467 de şcoli au vrut, plus alte 216 şcoli în care se asigură testarea integral în şcoală, în 467 de şcoli au decis să aibă un sistem mixt, în funcţie de vârsta copiilor să testeze în şcoală sau acasă (...), în marea majoritate a şcolilor au decis că nu testează în şcoală - îi apreciez pe cei care au decis să se implice, dar nu îi pot condamna pe cei care au decis să nu se implice”, a afirmat Sorin Cîmpeanu, luni seară, la Antena 3.

El a menţionat că într-un stat de drept profesorii nu pot fi obligaţi să facă ceva ce nu intră în limitele lor de competenţă sau pentru care nu sunt plătiţi.

"Mă transform în cel mai puternic apărător al colegilor cadre didactice care am văzut că sunt sub un tir încrucişat, acuzaţi de foarte multe lucruri, dacă vom continua să acuzăm şcoala, mă tem că nu vom ajunge bine. Şi încă o dată: testarea obligatorie fără legislaţie primară, legislaţie primară care nu ştiu să fi fost adoptată în vreun alt stat european, să limitezi accesul în şcoală, dacă eşti sau nu eşti testat nu există. Eu personal, cu toate criticile pe care le pot atrage, o să merg până la capăt pe prevenţie şi pe încredere în responsabilitatea părinţilor şi a profesorilor şi nu pe aspecte de ordin dictatorial cum ar fi limitarea accesului la educaţie (...) pentru că nu vrei să fii testat”, a adăugat Cîmpeanu.

El a menţionat că sunt "puţini" cei care nu vor să se testeze.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

m wakki
6.12.2021, 21:48:00

Păi exact despre asta e vorba, domnu ministru, despre aceia care nu vor să se testeze, și care nu sunt chiar puțini Dacă îi pierzi pe ăia din vedere, campania asta de testare nu are nici un rost Dacă mergi pe încredere în responsabilitatea părinților este ca și cum ai urina împotriva vântului

+10 (14 voturi)
Utilizator Adevărul
6.12.2021, 22:43:50

Comentariu considerat abuziv.

L--- Lara
6.12.2021, 22:50:19

Campeanu este un imbecil.

+12 (16 voturi)
Pisicul Tunetului
7.12.2021, 06:10:21

Foarte inteligent acest individ....Pai atunci de ce sa mai faca testare?...iar testele alea tb-ie cumparate si mai costa si niste bani...sau aici e smecheria? ..cu achizitionarea lor?

marin boy
7.12.2021, 07:21:37

-Bai Campene, tu stii cate activitati, in afara fisei postului, trebuie sa faca in angajat in mediul privat? Si fara sporuri de calculator, fara trei luni de concediu pe an, fara indexarea salariului cu inflatia, fara vouchere de vacanta, pe care tot ei nle platesc? Bai, tu esti pus acolo ministru, nu lider de sindicat, sau iei bani si de acolo?!

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările