Cinci cadre medicale de la Spitalul „Matei Balş” infectate cu noul coronavirus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Miercuri autorităţile anunţau că 357 de cadre medicale sunt infectate cu noul coronavirus.
Miercuri autorităţile anunţau că 357 de cadre medicale sunt infectate cu noul coronavirus.

Cinci cadre medicale de la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş” din Capitală au fost infectaţi cu nou coronavirus. Este vorba de doi medici, o asistentă şi două infiermiere, ce au intrat în contact cu pacienţii infectaţi cu acest virus. Toţi cei cinci sunt asimptomatici şi sunt izolaţi în cadrul unităţii medicale.

„5 cadre medicale de la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş din Bucureşti sunt infectate cu coronavirus - doi medici, o asistentă şi doi infirmieri, a declarat medicul Cătălin Apostolescu, purtătorul de cuvânt al spitalului.

De asemenea şi la Spitalul Universitar din Bucureşti au fost confirmaţi 17 medici ca fiind infectaţi cu noul coronavirus.

Şi la Spitalul Militar din Bucureşti 24 de cadre medicale au fost confirmate pozitiv ca fiind infectate cu noul coronavirus. „În acest moment sunt 24 de cadre medicale confirmate. O parte dintre aceste cadre medicale sunt internate în spital (3 cadre medicale simptomatice), 2 cadre medicale sunt confirmate anterior, încă de vineri, (o asistentăă este internată la Balş şi una la Babeş), celelalte persoane sunt confirmate în urma anchetei epidemiologice efectuate pe secţiile unde s-a identificat personal medical simptomatic şi sunt în autoizolare la domiciliu”, a anunţat miercuri comandantul Spitalului Militar, Florentina Ioniţă-Radu.

Şapte cadre medicale de la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale "Dr. Victor Babeş" din Bucureşti au fost confirmate cu coronavirus, fiind internate în unitatea medicală, chiar dacă nu au simptome de boală. „Pentru o deplină transparenţă, va informăm că, la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale Dr. Victor Babeş, unitate medicală aflată în prima linie în combaterea epidemiei, în urmă testării angajaţilor, şapte cadre medicale au fost depistate pozitiv pentru SARS-CoV2", a anunţat, miercuri, Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB).

Potrivit unui comunicat al Grupului de Comunicare Strategică transmis miercuri seară, 357 cadre medicale sunt infectate cu noul coronavirus, după cum urmează: Medici 99, Asistenţi medicali 127, Infirmiere 35, Îngrijitoare 11, Personal auxiliar 85. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite