Cînd ne-om duce noi acasă prin ţăruşca românească...

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Să ajungi acasă în România - iată provocarea ultimă. De la Carei la Târgu Mureş e o întreagă aventură care încă nu ştiu cum se va termina.

Soţia mea pictoriţă se întoarce astăzi de lîngă Carei unde a participat la o tabără de creaţie. S-a urcat în tren la 17.37 şi soseşte la Cluj la 22.01. De acolo, ar fi bine să ajungă la Tg. Mureş, dar să nu fim suprarealişti.

Ultimul autobuz de la Cluj la Tg. Mureş porneşte la 21.30 - dacă circulă. Nu se ştie din cauza pandemiei şi a societăţii care are vreo şase numere pe site, dar nu răspunde niciunul. Oricum nu ne interesează pentru că trenul va sosi la 30 de minute după autobuz. În caz fericit, căci a întârziat şi la plecare.

Alt tren nu mai este sau e doar noaptea. Spre Carei, trebuie să pleci la Cluj unde aştepţi o oră, de acolo, la Oradea, unde aştepţi două şi în 11 ore ajungi frumuşel într-o altă localitate a imperiului românesc care ţi se pare mai mare decît Rusia sau chiar fosta URSS. Vrăjelile lui Woland şi a echipei sale par nimicuri în comparaţie cu cea ale CFR: Woland l-a trimis pe Lihodeiev de la Moscova la Ialta într-o clipită, CFR-ul te trimite de la Carei la Tg. Mureş în două zile. Ai timp şi de meditaţii, şi de picturi.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite