Societate

articolul anterior articolul urmator

Cînd ne-om duce noi acasă prin ţăruşca românească...

8
7 Aug 2021 19:29:33
Péter Demény

Să ajungi acasă în România - iată provocarea ultimă. De la Carei la Târgu Mureş e o întreagă aventură care încă nu ştiu cum se va termina.

Soţia mea pictoriţă se întoarce astăzi de lîngă Carei unde a participat la o tabără de creaţie. S-a urcat în tren la 17.37 şi soseşte la Cluj la 22.01. De acolo, ar fi bine să ajungă la Tg. Mureş, dar să nu fim suprarealişti.
Ultimul autobuz de la Cluj la Tg. Mureş porneşte la 21.30 - dacă circulă. Nu se ştie din cauza pandemiei şi a societăţii care are vreo şase numere pe site, dar nu răspunde niciunul. Oricum nu ne interesează pentru că trenul va sosi la 30 de minute după autobuz. În caz fericit, căci a întârziat şi la plecare.
Alt tren nu mai este sau e doar noaptea. Spre Carei, trebuie să pleci la Cluj unde aştepţi o oră, de acolo, la Oradea, unde aştepţi două şi în 11 ore ajungi frumuşel într-o altă localitate a imperiului românesc care ţi se pare mai mare decît Rusia sau chiar fosta URSS. Vrăjelile lui Woland şi a echipei sale par nimicuri în comparaţie cu cea ale CFR: Woland l-a trimis pe Lihodeiev de la Moscova la Ialta într-o clipită, CFR-ul te trimite de la Carei la Tg. Mureş în două zile. Ai timp şi de meditaţii, şi de picturi.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

Stefan din Nord
7.08.2021, 19:58:30

Vrem o tara ca afara Nu ca in Japonia ,nu cutezam sa visam atat de sus Macar ca in Ungaria . Cerem prea mult?

-26 (26 voturi)
Stanila Ion
7.08.2021, 23:00:35

Tov. Demeny a mai gasit o "hiba" Romaniei care-l hraneste...

0 (4 voturi)
Zev Zevescu (Russkii korabli, idi nahui)
8.08.2021, 07:48:33

Haide, Ion, de regula esti rezonabil, el face misto de aceleasi chestii de care facem si noi. Oamenii ca Demeny nu sunt probleme, sunt mai degraba solutii. Oamenii de la CFR insa, da, sunt evident probleme. Si mai e o chestie. Demeny traieste in Romania. Deci are tot dreptul sa spuna daca il doare ceva. Plateste taxe, plateste bilete. Din care bani, a draq' fatalitate, se face bugetul CFR.

+11 (11 voturi)
Zev Zevescu (Russkii korabli, idi nahui)
7.08.2021, 23:23:28

Haios scris. Doua zile, destul ca sa citesti Maestrul si Margareta. CFRul devine, iata, un factor civilizator.

+9 (9 voturi)
Koycamurii Akawella
8.08.2021, 04:59:56

nUE peee AȚȚ Aaahhh, Dottorricciule, nu e piațțțahh.. La kaaapiittaliizzZZÂMM!!....așa e, dacă nu e peațțah nu se produce nemmekk. E Evvy Dent că rumânnakkul își dorește o călătorie transpirată, lungă..caca mult de bebe, ceva...să miroasă la spațiul loculocativ a zorelle...o bere trezită, ceva...cu un ciokkumic..mic. Din moment ce ass-ta are, de fapt ass-ta își dorește. PEAAȚȚȚȚȚ....AAHHHHhhhhhh.. Cum a fost și cu fraiereștenii ăia pe câmp... privată, frumos...operator de operator, NOOOO....DDĂ STAT!!! La privată merge MAXXXIMUS. Merge?....merge o pluă. Nu are nici o legătură.

-1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările