articolul anterior articolul urmator

Cine sunt cei care ne cer să-i credem fără să-i cercetăm?

52
21 May 2019 11:29:00
Cătălin Sturza

52 Comentarii

Nicu Czernowitz
21.05.2019, 12:46:23

Acest Chirila e definitia vedetei sfertodocte din ziua de azi, al carui ego gata sa crape il impinge sa-si dea cu parerea in orice domeniu, chiar si in fizica cuantica, daca asa dicteaza perceptele religiei neomarxiste. Acest ipocrit sclav al materialismului, bine prins in panza de paianjen intinsa cu iscusinta de papusarii din umbra, a simtit nevoia unui atac gratuit la adresa BOR, dupa care ii va acuza pe cei care reactioneaza de, normal, intoleranta si toate celelalte etichete repetate papagaliceste de patura progresista. Sunt atatea probleme mai mari in tara si in lume, iar el, ca piticul intelectual ce este, are grija preotilor. Eu nu l-am auzit pe Patapievici analizand muzica lui Chirila...Cred ca fiecare ar trebui sa-si vada de domeniul unde are calificare.

-6 (18 voturi)
Depeter
21.05.2019, 12:50:17

Domnule, eu ca tractorist, zic: nu votati ciuma rosie si nici usl-ul, dar o zic la o bere, in drum spre casa, in pat cu nevasta-mea, cand ma barbieresc, etc... dar never, urcat pe tractor, adica nu leg meseria asta a mea cu nici un indemn electoral. Si inca o chestie: Dumnezeu e usor de gasit si nu sta pitit intr-o biserica unde niste tipi lipsiti de scrupule il exploateaza!

+4 (12 voturi)
A(n)
21.05.2019, 13:36:35

Depeter "Si inca o chestie: Dumnezeu e usor de gasit si nu sta pitit intr-o biserica unde niste tipi lipsiti de scrupule il exploateaza!" Asta e bine s-o ziceti doar in gandul dumneavoastra, iar cand iesiti in lume sa va dati cate 2 palme pentru incapacitate.

-8 (12 voturi)
A(n)
21.05.2019, 13:33:41

Sturza "- Aici apare confuzia naivă sau voită (ticăloasă) dintre bisericile catolice de afară şi Biserica Ortodoxă. Aţi observat care sunt reacţiile când se dau bani de la primării sau guvern pentru TOATE cultele din România? Singura înjurată e Biserica Ortodoxă." Asa e. Din nefericire nici noi nu prea ne dam silinta sa trasam o separare foarte clara a Bisericii Ortodoxe de restul confesiunilor. Recent a existat o poza exceptionala in care Papa era lasat singur in Catedrala Sfantul Nevski din Sofia. Ce mesaj puternic au dat astfel bulgarii de separatie completa!

-5 (11 voturi)
GicaContra
21.05.2019, 14:22:04

ehehee, cand o sa ajungem sa dam legi pe baza de credinte particulare religioase, va fi vai si amar de noi. religia este o chestiune ce tine de intimitatea noastra, a fiecaruia. Nu putem extrapola aceste credinte la nivelul intregii societati si sa dam legi pe baza lor. Ar fi o lipsa de respect si fata de semenii nostri si fata de noi insine. ce-ar fi acuma sa se apuce sa dea indicatii politice si sefii din armata sau din politie (acuma nu ca-i banuim si pe ei ca nu dau deloc indicatii cum sa se voteze). Cum ar fi? Ie-ar mai conveni bisericilor? Suntem un stat laic si este foarte bine ca suntem asa si speram sa si ramanem asa. In plus, cu atat mai mult atunci cand esti un incasator net de bani publici, ar trebui sa te abtii de la opinii politice.

+8 (16 voturi)