Societate

articolul anterior articolul urmator

Cine este George Adamescu, regizorul scandalului de la Kaufland. Irina Margareta Nistor: A mai inventat ceva românul, fakereality show

72
22 May 2020 12:37:04
Autor: George-Andrei Cristescu
George Adamescu ar fi orchestrat întregul incident pentru documentarul său
George Adamescu ar fi orchestrat întregul incident pentru documentarul său

George Adamescu, regizorul scandalului de marţi de la intrarea în Kaufland, sector 5, este un adept al teoriilor conspiraţiei. Criticul de film Irina Margareta Nistor a comentat, pentru „Adevărul”, scena care s-a petrecut marţi în faţa centrului comercial, vorbind despre o nouă invenţie a românului pe timp de pandemie: fakereality show.

După incidentul de marţi din faţa supermarketului Kaufland din Ferentari, regizorul George Adamescu, unul dintre protagoniştii scandalului, s-a mişcat repede, iar a doua zi a şi publicat un documentar de 13 minute, intitulat „Termoscanarea la români. Abuzuri şi ilegalitaţi la Kaufland”. Până la această oră, videoclipul încărcat pe Youtube a strâns peste 85.000 de vizualizări. 
 
Pe Facebook-ul personal, Adamescu postează videoclipuri cu mesaje alarmiste de la pagini precum Stop 5G România sau Blogul Ieşirea din Matrix. (Foto: dreapta jos) 
 
„Replicile, aproape identice cu cele ale Coanei Leana”
 
Criticul de film Irina Margareta Nistor a comentat, pentru „Adevărul” implicarea regizorului şi scenarisului George Adamescu în incidentul de marţi de la supermarketul Kaufland din Ferentari:
 
„În afară de fake news a mai inventat ceva românul, pe pandemie: fakereality show (Ştiu, pare o contradicţie în termeni!). S-a mers şi pe quiproquo-ul de nume (nu-i Alexander, fiul magnatului), iar replicile sunt aproape identice cu cele ale Coanei Leana, când i-au legat mâinile la spate!”, a explicat Irina Margareta Nistor. 
 
„Masca e suficientă. Temperatura e mai mult bucuria celor care aveau dispozitive de vânzare! Ceva mai multă înţelepciune şi mai puţin circ n-ar strica! N-ar fi rău să nu mai înghiţim orice pe nemestecate/nefiltrate, că răbdarea e la limită”, a adăugat criticul de film. 
   
Conform Wikipedia, George Adamescu s-a născut în Bucureşti şi a absolvit secţia de regie de film a Universităţii Hyperion, în 1994. În timpul studenţiei, a realizat studii şi filme de scurt metraj, printre care „Vreme schimbătoare" şi „Grieg". 
 
În 2001, a primit finanţare de la Consiliului Naţional al Cinematografiei pentru scenariul scurt-metrajului „Mâinile Tale", iar în anul 2003 a primit aceaşi finantare şi pentru scenariul documentarului „Preţul Aurului". Din anul 2004 până în 2007, a participat la Tabăra de Creaţie anuală a Societăţii Arte Diem ca şef al atelierului de film. În acest cadru, au fost produse filmele „La iarbă verde" şi „Pe o bancă".
 
 
Printre emisiunile pe care le-a realizat de-a lungul timpului se numără: „Prima iubire” (2007- Romantica TV), „Familii în impas” (2008- TVR 2), „Foame de bani” (5 episoade, 2009- Kanal D), „Mobilul” (5 episoade, 2009- Prma TV), „Visuri la cheie” (2015- Pro TV). 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

72 Comentarii

Klaus Ciocannis
22.05.2020, 13:01:35

Propaganda ruseasca are acum o fata si un nume, il cheama George Adamescu.

+17 (31 voturi)
Stefan din Nord
22.05.2020, 13:06:39

Si nu e mosh N-are nici 60 de ani .

+10 (12 voturi)
Dab Lia
22.05.2020, 13:21:11

Pana ieri nici nu auzisem de acest loser .

+25 (25 voturi)
Simitis Kostas
22.05.2020, 13:06:46

Acuma că este desconspirat, nu o să m-ai primească copeicile de la muscali. Ce este interesant, este că majoritatea persoanelor care îmbrățișează teoriile conspirației, au fețele schimonosite de ură de boală. Din păcate aceste scursuri ale societății nu mai pot fi recuperabili. Sunt plătiți pentru a crea diversiuni de tot felul.

+8 (16 voturi)
Klaus Golannis
22.05.2020, 13:23:06

Imi plac titlurile astea cu "Cine este ..." Apar la toate personajele luate in vizor. Aveti o arhiva completa despre fiecare fraier, cu sau fara consimtamantul lui. Oare ce s-ar intampla daca gugustiucii "deconspirati" ar reactiona putin pe partea legala? "Cine este Rafila" "Secretele lui Arrafat" "Ce a facut si ce a mancat Cercel" si tot asa, in functie de "cerinte"... NB, pt nostalgicii dupa Secu, adevarul e ca asta e fituica ideala!

-14 (18 voturi)

Vezi toate comentariile (72)

Modifică Setările