Cine mai curăţă România? La Adevărul Live, de la ora 14.00

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Campania Let's Do It, Romania se desfăşoară pe 24 septembrie
Campania Let's Do It, Romania se desfăşoară pe 24 septembrie

Pentru a cincea oară, românii sunt invitaţi să facă măcar o dată pe an curăţenie voluntară în zonele cele mai problematice ale ţării, acolo unde mormanele de gonoaie afectează atât mediul înconjurător, cât şi vieţile locuitorilor din zonă. Totul se întâmplă în campania Let's Do it, Romania, pe 24 septembrie.

INTRĂ ÎN DISCUŢIE şi urmăreşte emisiunea în modulul Adevărul LIVE

Luna septembrie este Luna Curăţeniei în România. "Let`s Do It, Romania!" şi Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor au lansat o campanie de educare a românilor cu privire la deşeuri şi valoarea lor economică. Campania se va încheia cu Ziua de Curăţenie Naţională de pe 24 septembrie.

În 2016, "Let`s Do It, Romania!" se bucură, pentru prima oară, de sprijinul Guvernului României. 5 ministere vor fi implicate în mod direct în Ziua de Curăţenie Naţională: Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor, prin structurile sale (Apele Române, Garda Naţională de Mediu, APM) şi va contribui la identificarea zonelor cu deşeuri; Ministerul Educaţiei Naţionale, care va implica din nou profesori şi elevi la Ziua de Curăţenie Naţională, Ministerul de Interne, care va participa la curăţenie cu instituţiile din subordine: Jandarmeria Română, Poliţia Română; Ministerul Justiţiei, care se va implica prin Administraţia Naţională a Penitenciarelor; Ministerul Transporturilor, care va face curăţenie în gări şi în apropierea acestora pe 24 septembrie.

Anul acesta, înscrierea este realizată prin intermediul aplicaţiei "Let`s Do It, Romania!". Voluntarii "Let`s Do It, Romania!" sunt invitaţi să descarce gratuit aplicaţia de mobil, disponibilă pentru IPhone, Android, şi în varianta web. De asemenea, cu ajutorul aplicaţiei, volutarii îşi poţi face echipă şi îşi poţi alege mormanele pe care vor să le cureţe în Ziua de Curăţenie.

“Let`s Do It, Romania!“ este cel mai mare proiect de implicare socială organizat în România. Din 2010 şi până în prezent, “Let`s Do It, Romania!“ a implicat peste 1.200.000 de voluntari, care au reuşit să adune peste 24.700 de tone de deşeuri. 305 zone cu deşeuri au fost curăţate prin intermediul aplicaţiei "Let`s Do It, Romania!", care a fost descărcată gratuit de 3300 voluntari digitali. “Let`s Do It, Romania!“ este parte din comunitatea internaţională “Let`s Do It, World!“.

De la ora 14.00, la Adevărul Live vine Anca Maria Baniţă, manager de comunicare al campaniei, care va vorbi despre felul în care se implică românii în curăţenia anuală.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite