Cine nu cunoaşte pe nimeni bolnav de COVID e un om norocos

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toţi cei care spun că nu există COVID sunt încadrabili la prostie sau la ticăloşie, iar în multe cazuri la ambele categorii. Cei care mai şi argumentează că ei ştiu că nu există pentru că nu cunosc pe nimeni care să aibă COVID sunt simpli idioţi norocoşi, prinşi în capcana propriei neghiobii.

Tentaţia de a dezbate cu ei trebuie înăbuşită pentru că este inutilă. Nu are rost să explici cuiva că pământul e rotund de vreme ce constatarea supremă e că doar din spaţiu se poate observa rotunjimea planetei şi doar ştim cu toţii că şi zborurile spaţiale sunt nişte făcături. Ce contează in aceste momente este mobilizarea oamenilor normali împotriva celei mai populare conjuraţii care a existat din toate timpurile: conjuraţia imbecililor. Permisiunea de a nu crede în virus nu e libertate de opinie, e încăpăţânare prostească şi gicăcontrism nerod. 

Numărul de povesti reale despre tragedia pe care o lasă în urmă coronavirusul creşte de la o zi la alta. Să nu respecţi durerea şi spaima familiilor care pierd părinţi, fraţi sau surori într-o pandemie globală denotă un egoism mizerabil. Sp ai curajul de a spune prostii la televizor sau de a ieşi în piaţă pentru a te elibera de mască este dovada lipsei propriului suflet.

Ce au făcut Mugur „Garcea“ Mihăescu şi restul de vedete, influenceri, jurnalişti şi opinionişti, mai mult sau mai puţin cunoscuţi, este să stea pe bancă, cu berea in mână, exact ca beţivul satului şi să râdă şmechereşte de ăia care muncesc, strâng gunoaie sau desfundă străzi inundate. 

Dacă vreţi, România merge prost din cauza a două mentalităţi mult prea des întâlnite: mârlanul şmecher şi idiotul rezervat. Râsul grosolan şi sfidarea tragediilor celorlalţi au devenit un fapt comun. E de necrezut că cineva poate fi egoist până la cruzime. Dar eliberarea prostească produce victime. Cum să îi explici cuiva că libertatea presupune să fii sănătos, să nu fii sărac şi să ai dreptul de a decide asupra propriei fiinţe? Ei bine, nu, libertatea e pentru nerozi împuternicirea prin smulgerea măştii. Dictatura sanitară din capul unora e boala concretă din familiile altora. Completat de idiotul rezervat care vede un copil răpit şi nu spune familiei că ştie unde le e fata. Aceşti doi indivizi, perseverenţi şi încăpăţânaţi, reuşesc să debusolaze o ţară întreagă. 

În cazul în care vi se pare o exagerare ce spun despre COVID faceţi o paralelă cu situaţia politică. PSD distrugând justiţia, sprijinit de oameni gata să spună că nu există corupţie pentru că ei personal nu au văzut oameni furând, cu mârlani şmecheri în funcţii-cheie spunând public că nu distrug justiţia şi că, de fapt, o ajută să fie mai puternică, în timp ce ne râd în faţă cu satisfacţie, iar restul partidului paralizat ca un idiot rezervat, refuzând să se amestece în demolarea statului de drept pentru că, nu-i aşa, e o chestiune care nu-i priveşte. 

Iritarea din rândurile de mai sus e dată de două decenii de prosperitate irosită inutil. Ce ar fi putut însemna România şi viaţa între graniţele ei dacă vocile cele mai puternice şi mai prezente nu ar fi fost atât de nocive? Evident, nu vom putea şti niciodată, la fel cum nici cei care, râzând de proştii cu mască, ce sfârşesc intubaţi în spital nu vor mai putea da timpul înapoi şi comporta decent.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite