Cine sunt şefii celor cinci case de asigurări de sănătate judeţene care au trecut examenul de director

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doar cinci candidaţi au trecut examenul pentru şefia caselor judeţene de sănătate
Doar cinci candidaţi au trecut examenul pentru şefia caselor judeţene de sănătate

În urma concursului organizat în această lună de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, doar cinci candidaţi au promovat examenul pentru obţinerea posturilor vacante de directori generali.

Este vorba despre Carmen Eleonora Prodan, la CAS Maramureş; Gheorghe Radu Ţibichi, la CAS Iaşi; Lucia Luminiţa Brustur Chirilă, la CAS Cluj; Eugenia Vasile, la CAS Tulcea şi Vilhelm Szekely, la CAS Bistriţa Năsăud. 

La concurs, şi-au depus dosarele 60 de candidaţi, însă doar 54 au fost admişi la proba scrisă. Pentru susţinerea probei scrise, doar 33 de candidaţi s-au prezentat, în data de 6 mai 2021, în  Amfiteatrul Spitalului Universitar de Urgenţă. Proba de interviu a fost susţinută de către cei cinci candidaţi care au promovat proba scrisă, în data de 12 mai 2021, la sediul CNAS, potrivit unui comunicat al instituţiei. În urma susţinerii probei de interviu, toţi cei cinci candidaţi au promovat examenul.

“A fost un concurs transparent şi corect, în care candidaţii au avut posibilitatea să demonstreze că deţin cunoştinţele necesare pentru aplicarea unui management performant la nivelul caselor de asigurări de sănătate din subordinea CNAS. În timp ce, la proba scrisă, candidaţii au trebuit să convingă că stăpânesc noţiunile de bază din legislaţie în concordanţă cu specificul activităţii unei case de asigurări şi principiile care stau la baza sistemului de asigurări sociale de sănătate, la proba de interviu candidaţii au avut ocazia să demonstreze că au viziune şi calităţi manageriale”, a declarat Adrian Gheorghe, preşedintele CNAS. 

Acesta a adăugat că vor fi organizate sesiuni de concurs până când toate posturile de directori generali vor fi ocupate de cei care vor demonstra că deţin calităţile manageriale necesare acestei funcţii extrem de importante.” Accesul populaţiei la serviciile acordate în sistemul de asigurări sociale de sănătate poate fi îmbunătăţit doar dacă la conducerea caselor de asigurări de sănătate din subordinea CNAS sunt profesionişti capabili să pună în aplicare în mod corect şi unitar deciziile şi politicile de sănătate stabilite la nivel naţional, în funcţie de nevoile de servicii medicale ale zonei pe care o servesc.La următoarea sesiune de examen îi invit să participe pe toţi cei care cred că pot contribui la dezvoltarea sistemului de asigurări sociale de sănătate, din poziţia de director general al unei case de asigurări de sănătate din subordinea CNAS”, a subliniat preşedintele. 

Următoarea sesiune de concurs urmează să fie anunţată. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite