Cîţu: Am introdus etapa a treia A, în care intră angajaţii esenţiali din privat. Vaccinarea în această etapă ar putea începe mai repede

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Florin Cîţu a anunţat miercuri, după şedinţa de Guvern în care a fost modificată strategia naţională de vaccinare, că a fost introdusă etapa a treia A în care vor fi vaccinaţi cu prioritate angajaţii esenţiali din mediul privat. Iar această etapă ar putea începe chiar mai devreme. Hotărârea de Guvern urmează să se publice în Monitorul Oficial.

„A fost introdusă etapa a treia A. Este o etapă intermediară, persoanele din sectorul privat care iniţial ar fi trebuit să fie în etapa a doua vor fi acum în etapa a treia A. Sunt acele persoane care intră în legătură directă cu mai mulţi cetăţeni dar din privat, de exemplu personalul din bănci, supermarketuri, etc.”, a declarat premierul Cîţu, potrivit Digi 24.

Premierul a declarat că în etapa A intră cu prioritate angajaţii cheie şi i-a avertizat în acest sens pe conducătorii instituţiilor să trimită la vaccinare doar personalul esenţial. 

„În etapa a doua intră personalul cheie şi aici să fie clar. Vorbim de personal cheie din instituţiile publice. Atunci când se vor face aceste liste le recomand, le spun conducătorilor acestor instituţii să aibă în vedere acel personal esenţial, nu vorbim de toată instituţia în aceste etape. În etapa a doua încercăm să menţinem acea distribuţie pe care am văzut-o la înregistrare 75% vârstânici şi persoane cu boli cronici, 25% angajaţi esenţiali”, a mai spus premierul. 

Florin Cîţu a spus şi că s-ar putea ca etapa a treia de vaccinare să fie demarată mai repede, dacă producătorii de vaccin vor respecta planul de livrare.

„Suntem pregătiţi să accelerăm şi etapa a treia, care era programată să înceapă în luna aprilie, dacă vor veni aceste vaccinuri. Dacă Moderna se ţine de plan, putem să demarăm mai repede etapa a treia. Şi dacă AstraZeneca se ţine de plan atunci cu siguranţă vom accelera toate etapele.”, a mai declarat Cîţu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite