Cîţu: Mai mult de jumătate dintre cei programaţi la vaccinare anti-COVID în Etapa a ll-a sunt vârstnici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Florin Cîţu afirmă, într-o postare pe Facebook, că programările merg bine şi dă asigurări că peste 75% dintre persoanele cu vârsta peste 65 de ani se vor vaccina în perioada următoare, prezentând şi o statistică realizată de STS, conform căreia mai mult de jumătate dintre cei programaţi la vaccinare anti-COVID în Etapa a ll-a sunt persoane de peste 65 de ani.

”Programările merg bine. Campania de vaccinare merge bine. Peste 75% din persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cele mai afectate de coronavirus, se vor vaccina în perioada imediat următoare”, a scris Cîţu duminică, pe pagina de Facebook, prezentând o statistică realizată de STS pe baza datelor înregistrate de vineri de la ora 15:00, când au început programările pentru vaccinarea anti-COVID în Etapa a ll-a şi până sâmbătă la ora 20:00.

Conform aceste statistici, dintre programările făcute pentru cei care ar urma să fie vaccinaţi în această etapă - persoane peste 65 de ani, bolnavi cronici şi lucrători din domenii considerate esenţiale - 52,6% sunt programări individuale, pe platformă, 30,59 % din programări sunt reprezentate de angajatori, 12,52% sunt făcute prin call-center şi 4,29% prin medici.

În ceea ce priveşte categoriile programate, cea mai numeroasă este categoria celor de peste 65 de ani, care reprezintă 56,26%, urmaţi de persoanele cu afecţiuni cronice - 22,01% şi de lucrătorii în domenii esenţiale -  21,73%.

Potrivit STS, totalul programărilor este 175.389.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea anunţa sâmbătă că, pentru următoarele 20 de zile de programare la vaccinare, respectiv perioada 18 ianuarie – 6 februarie, la nivel naţional s-au realizat 305.562 programări la vaccinare, din cele 364.800 sloturi disponibile şi că numai în Bucureşti au fost programate 62.182 locuri de vaccinare, gradul de ocupare fiind în proporţie de 100%”.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite