Cîţu: Până acum ne-a costat 3,1 miliarde lei, sunt cheltuieli direct legate de criza de coronavirus, asta înseamnă la cinci luni, nu am pus luna iunie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, afirmă că autorităţile centrale au alocat, până în prezent, peste 3 miliarde de lei pentru gestionarea crize generate de coronavirus, el menţionând că vor mai fi cheltuieli legate de COVID în perioada următoare.

”Până acum ne-a costat 3,1 miliarde lei, sunt cheltuieli direct legate de criza de coronavirus, asta înseamnă la cinci luni, nu am pus luna iunie”, a declarat Florin Cîţu, luni, la Digi 24. 

El a spus că în această sumă sunt incluse toate costurile generate de măsurile adoptate pentru a gestiona criza sanitară, mai puţin banii în plus promişi medicilor, sume care nu au fost plătite încă.

”Vor mai fi cheltuieli legate de COVID în perioada următoare”, a menţionat ministrul Finanţelor Publice. 

El a precizat că nu poate fi ”eliminat total” efectul crizei sanitare, ci acest efect negativ asupra economiei poate fi minimizat.

În acest context, Florin Cîţu a afirmat că există date care arată că încasările la buget în luna iunie a acestui an ar putea fi mai mari decât cele din luna iunie a anului trecut, el mulţumind firmelor care au contribuit cu taxe la buget.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite