Societate

articolul anterior articolul urmator

Cîţu: Până acum ne-a costat 3,1 miliarde lei, sunt cheltuieli direct legate de criza de coronavirus, asta înseamnă la cinci luni, nu am pus luna iunie

2
29 Jun 2020 22:39:16
Autor: News.ro
FOTO gov.ro
FOTO gov.ro

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, afirmă că autorităţile centrale au alocat, până în prezent, peste 3 miliarde de lei pentru gestionarea crize generate de coronavirus, el menţionând că vor mai fi cheltuieli legate de COVID în perioada următoare.

”Până acum ne-a costat 3,1 miliarde lei, sunt cheltuieli direct legate de criza de coronavirus, asta înseamnă la cinci luni, nu am pus luna iunie”, a declarat Florin Cîţu, luni, la Digi 24. 
 
El a spus că în această sumă sunt incluse toate costurile generate de măsurile adoptate pentru a gestiona criza sanitară, mai puţin banii în plus promişi medicilor, sume care nu au fost plătite încă.
 
”Vor mai fi cheltuieli legate de COVID în perioada următoare”, a menţionat ministrul Finanţelor Publice. 
 
El a precizat că nu poate fi ”eliminat total” efectul crizei sanitare, ci acest efect negativ asupra economiei poate fi minimizat.
 
În acest context, Florin Cîţu a afirmat că există date care arată că încasările la buget în luna iunie a acestui an ar putea fi mai mari decât cele din luna iunie a anului trecut, el mulţumind firmelor care au contribuit cu taxe la buget.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Fahrenheit 451
30.06.2020, 04:42:31

Ați împrumutat 3,3 miliarde euro https://www.g4media.ro/guvernul-a-imprumutat-33-miliarde-de-euro-in-luna-mai-de-pe-pietele-straine-imprumuturile-cresc-pe-masura-ce-deficitul-bugetar-crest.html După noi potopul, asta e ce au făcut guvernările capitalismului de cumetrie. Mai veneau și cu idioțenia asta, că suntem cea mai puțin îndatorată țară, așa că trebuie să împrumutăm! Și nu puteam rămâne așa, cea mai puțin îndatorată țară? Nu, că s-a dorit distrugerea economiei românești! Tot se spunea că industria noastră e fier vechi. Alții, scăpați de comunism, n-au fost atât de proști și fierul ăla vechi l-au modernizat în timp, apoi înlocuit etc. Dacă tot era industria neperformantă, ce s-a pus în loc, ce fabrici și uzine are România? Știu ce avem, dar sunt prea puține, nu reușesc să susțină cheltuielile Statului mafiot, așa că tot se împrumută bani ptr. pensii și salarii speciale, ptr, asistații social cu turnulețe la vile, ptr. furt din averea Statului etc. Numai hoți, chiar dacă pe unii nu a reușit Justiția să-i bage acolo unde le era locul. Hrebengiuc, Viseanu, Patriciu, Vântu, Cataramă, Ghiță, Dragnea, Voiculescu, Năstase, Oprișan, Băsescu, Udrea etc. Pe toți i-au îmbogățit mătușile lor Tamare și unchii lor din Jamaica! Câțu e un personaj dubios și șmecher! Pe de-o parte spune că avem o criză economică mai gravă decât Marele Crah din 1929, iar pe de alta spune că revenirea economiei României va începe din trimestrul trei din 2020, iar în 2021 vom avea creştere puternică. E foarte adevărat că și ,,agenturile străine'' ne cântă prohodul de mult timp, ne-ar vrea din nou guvernați de FMI! Faptul că nu vor să ne primească în Schengen, deși îndeplinim toate condițiile Schengen, spune totul. Suntem tratați ca o țară din lumea a treia! I

Fahrenheit 451
30.06.2020, 04:43:43

Videanu