Cîţu: România e în cea mai bună situaţie din UE cu privire la numărul de persoane infectate. Am fost prima ţară care a avut vaccin pentru toată lumea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / George Călin
FOTO Inquam Photos / George Călin

Premierul Florin Cîţu a declarat că ţara noastră este încă în cea mai bună situaţie din Uniunea Europeană când vine vorba de numărul de infectări cu SARS-CoV-2 şi am fost primul stat din UE care a avut vaccin pentru toată lumea, „pentru cine doreşte să se vaccineze oricând, oriunde, la orice loc, orice tip de vaccin”.

„Dumneavoastră vă uitaţi la campanie la numărul de persoane vaccinate, eu mă uit la numărul de persoane infectate. Acolo suntem în cea mai bună situaţie din UE, încă. Dumneavoastră comparaţi ţări care teoretic nu ar fi trebuit să aibă această problemă pentru că au mai multe persoane vaccinate şi totuşi au o situaţie mai dificilă în ceea ce priveşte rata de infectare. Trebuie să ne uităm la toţi indicatorii. Guvernul a făcut tot ce ţine de Guvern. În primul rând, am fost prima ţară din UE care a avut vaccin pentru toată lumea, pentru cine doreşte să se vaccineze oricând, oriunde, la orice loc, orice tip de vaccin. Vaccinarea nu este obligatorie în România, dar bineînţeles, dacă suntem responsabili, trebuie să ne vaccinăm pentru că este singura soluţie să scăpăm de pandemie. Până acum aşa s-a demonstrat”, a afirmat Florin Cîţu, întrebat miercuri ce face Guvernul să accelereze campania de vaccinare, în contextul în care suntem pe ultimul loc şi ne aşteptăm la un val patru al pandemiei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite