Clienţii teraselor scapă de măsurarea temperaturii. Ce reguli rămân valabile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu va fi obligatorie măsurarea temperaturii pentru clienţii teraselor, după ce acestea se vor deschide, la 1 iunie, spune preşedintele de la Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Robert Chioveanu, scrie Libertatea, citând Agerpres.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, marţi, 26 mai, că de la 1 iunie vor fi aplicate noi măsuri de relaxare şi a dat exemplul teraselor, care vor fi redeschise cu condiţia păstrării distanţării fizice.

“În etapa când vom deschide terasele exterioare, luarea temperaturii şi monitorizarea stării de sănătate va fi obligatorie pentru toţi lucrătorii din unitatea respectivă. Pentru clienţi nu am prevăzut această măsură. Este o măsură care va fi adaptată în funcţie de fiecare operator, dacă doresc să aibă măsuri suplimentare, dar nu este o măsură obligatorie”, a precizat Robert Chioveanu, preşedintele ANSVSA, scrie Libertatea, citând Agerpres.

Chioveanu a precizat că măsura va fi obligatorie doar pentru personalul lucrător angajat, “pentru bucătari, chelneri care deservesc unitatea”, şi care trebuie să aibă şi echipament de protecţie, mască şi mănuşi.

Şeful Direcţiei Generale Turism din cadrul Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Răzvan Pîrjol, a susţinut că în jurul datei de 15 iulie am putea să ne apropiem “poate de o viaţă cât mai normală şi apropiată de trecutul nostru normal”.

„Pe 1 iunie deschidem terasele, iar pe 15 iunie şi restaurantele în interior, împreună cu Litoralul, iar după două săptămâni vrem să creştem şi numărul de persoane care se află la interior, iar către jumătatea lunii iulie să ne apropiem, poate, de o viaţă cât mai normală şi apropiată de trecutul nostru normal”, a explicat Pîrjol.

În plus, şi hotelierii vor beneficia de acele scheme de granturi de ajutor din partea statului, acel faimos miliard de euro din fondurile europene, probabil undeva la 300 de milioane vor fi consacrate industriei ospitalităţii, zona de transporturi şi probabil toată partea de industrie a spectacolelor şi evenimentelor.

Pe aceeaşi temă: 

Studiu: trei sferturi dintre români vor să mănânce „în oraş”, dar fără pericol de contaminare

Noi reguli pentru baruri, pizzerii şi cofetării, anunţate de ANSVSA

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite