Societate

articolul anterior articolul urmator

CNAS: Asiguraţii pot folosi cardurile de sănătate chiar dacă au expirat

1
3 Jan 2019 15:01:11
Autor: News.ro

CNAS aminteşte că asiguraţii pot folosi la toţi furnizorii de servicii medicale aflaţi în relaţii contractuale cu o casă de asigurări de sănătate cardurile de sănătate încă doi ani după data înscrisă pe document, ca urmare a prelungirii de la 5 la 7 ani a valabilităţii cardurilor naţionale de sănătate.

„În urma întrebărilor primite din partea asiguraţilor, CNAS reaminteşte că valabilitatea cardurilor naţionale de sănătate a fost prelungită de la 5 la 7 ani. Acest lucru înseamnă că asiguraţii pot folosi la toţi furnizorii de servicii medicale aflaţi în relaţii contractuale cu o casă de asigurări de sănătate cardurile de sănătate încă doi ani după data înscrisă pe suprafaţa documentului, iar furnizorilor respectivi le vor fi decontate serviciile astfel prestate către asiguraţi", precizează CNAS.

CNAS exemplifică sunând că toate cardurile care au înscrisă data de expirare 31.01.2019 vor fi valabile până la 31.01.2021.

"Aceasta înseamnă că deţinătorul de card nu are nevoie de adeverinţă sau de alte modalităţi de a dovedi calitatea de asigurat al sistemului asigurărilor sociale de sănătate", conform instituţiei.

Totodată, calitatea de asigurat poate fi verificată şi pe site-ul CNAS, în secţiunea „Servicii” - „Verificare asigurat” sau utilizând linkul: http://www.cnas.ro/page/verificare-asigurat.html

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

kitty kat
3.01.2019, 18:36:17

Intrebare: O persoanå are calitatea de pensionar si are un card de sånåtate si primeste pensia pe card. Cupoanele de pensie la ce mai folosesc doctorilor, medicilor de familie? Cunosc caz concret in care un båtran ce nu locuieste la domiciliu, datpritå faptului cå e bolnav si il ingrijeste cinvava la pat in altå localitate. Cand te duci la casa de pensii dupå cupoane de pensie le apucå crizele si nu dau mai mult de 1 cupon. Posta are doar cuponul de pensie al lunii in curs, si la sfarsitul lunii le depune la casa de pensii. Deci, de ce atata birocratie??? La romani ca la nimenea. Peste tot in lume se rezolvå problemele online, chiar citeam azi in ziare cå in Estonia totul se rezolvå digital, pe computer de acaså, cu exceptia cåsåtoriei + divortului. Bravo lor!

Modifică Setările